15. sezona Knjižnice pod krošnjami je tu – napovednik

0
149

Visoko poletje, super knjige, hladne krošnje = bralna avantura na kvadrat!
V knjižnicah pod krošnjami v Ljubljani lahko listate celo poletje. Vabimo v Tivoli, na Trnovsko plažo, v Park Zvezda, v park Tabor (kjer POZOR! beremo glasno vsak petek ob 10.30), v Botanični vrt (tukaj je doma le POEZIJA!) in na Petkovškovo nabrežje (PRIDI! vsako soboto ob 11h beremo na glas za otroke). Ležalniki vabijo med platnice tudi na vrt Plečnikove hise, v atrij galerije Škuc in v igralnico Mala ulica.
Prav tako se odpirajo in pojavljajo še zadnje krošnje po drugih krajih v Sloveniji.
V Kanalu ob Soči ste na šolskem igrišču ob baru Libero dobrodošli vse do 5. avgusta, 9. avgusta bomo smuknili na Kamfest, s koncem poletja se odpravljamo na potovanje po kraških vaseh s festivalom Plavajoči grad, septembra pa nas boste lahko našli na festivalu Indigo.

Iz spremljevalnega programa do 18. avgusta izpostavljamo:

•    TOR, 30. julij (19h) Fuldoro: Skuhajmo pravljico / igrišče pri Osnovni šoli Kanal, Kanal ob Soči Literarno-kulinarična delavnica za otroke.
•    SRE, 31. julij (19h): Žiga X Gombač: Gobčko in Hopko / igrišče pri Osnovni šoli Kanal, Kanal ob Soči
•    ČET, 1. avgust (19h): Janez Škof, otroško nabrite pripovedi, igrišče pri Osnovni šoli Kanal, Kanal ob Soči
•    SRE, 7. avgust (11h): Ivan Cankar na obisku / (pred TIC Vrhnika), Vrhnika
V avgustu nas bo ob sredah obiskoval Cankar ter nam pripovedoval anekdote in prigode iz svojega življenja. Lahko ga boste pospremili domov v njegovo rojstno hišo, ki stoji Na klancu 1, in si ogledali njegov dom.

Sveže odprte enote
Napovedujemo odprtje še zadnje poletne enote, in sicer v Kamniku v petek, 9. avgusta.

KAMNIK, Keršmačev park / V času Kamfesta, 9.–17. avgust
Kamnik je srednjeveško mesto z bogato dediščino in neokrnjeno naravo. Povezan je z legendo o skopi grofici Veroniki, ki pod Malim gradom še vedno hrani svoje zaklade.
V času festivala Kamfest bodo pod krošnjo mestne lipe zaživele pravljice, zgodbe in pesmi v papirnati obliki, ki bodo obiskovalce popeljale v domišljijski svet pisane besede.
Čas za listanje: Vsak dan: 16h–20h
Knjižnico v Kamniku pripravlja Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik v sodelovanju s KD Priden možic.