21. razstava tujih otroških knjig

0
88

28. 5. do 1. 6. 2013

 

Kot na čudežnem drevesu vsako leto zrasejo rože, ki razveselijo mimoidoče, tako tudi knjigarna in knjižnica otrokom prinašata knjige, polne čudežnih zgodb. In knjižni sejem v Bologni je kot čudežno drevo, ki leto za letom, že 50 let, vsakič znova pomladi zacveti in nas razveseli z novim knjižnim okrasjem

V Knjigarni Konzorcij zadnje dni maja že tradicionalno namenjamo predstavitvi otroške literature. Prodajna razstava Bologna po Bologni prinaša, kot vsa leta doslej, pregled najboljšega, kar je moč pred tem videti na sejmu otroških knjig v Bologni. Ta letos praznuje petdeseto obletnico in ponosni smo, da to bogato tradicijo v Ljubljani spremljamo ter dopolnjujemo že od leta 1993.

OTVORITEV
Otvoritev razstave bo v torek, 28. maja, ob 11. uri v Mladinski knjigi, knjigarni Konzorcij.
Navzoče bosta pozdravila gospod Peter Tomšič, predsednik uprave Založbe Mladinska knjiga, ter gospa Tanja Pogačar, ki je v Pionirski knjižnici v Ljubljani spremljala bolonjski sejem že od prvih začetkov.
Mag. Tilka Jamnik bo imela po otvoritvi prvo strokovno vodstvo po razstavi.

SPREMLJEVALNI PROGRAM
Strokovna vodstva po razstavi bodo vsak dan od srede do petka ob 11. uri pod vodstvom mag. Tilke Jamnik.
Pravljični uri za predšolske otroke bo v sredo in četrtek ob 9.30 uri izvedla Ida Mlakar.

OBISK ILUSTRATORKE
Častna gostja Bologne po Bologni bo mlada francoska ilustratorka Elis Wilk, ki jo boste lahko spoznali v torek, 28. maja, ob 17. uri.

Več o razstavi …

Bologno po Bologni organizira Mladinska knjiga, otroški oddelek knjigarne Konzorcij, v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo ter Francoskim inštitutom v Sloveniji.

Prijazno vabljeni v kraljestvo otroških knjig!