ARTish #10: 29. 9. zadnjic v sezoni na Gornjem trgu

0
133

Pozdravljeni,

 

v zadnjo septembrsko soboto, 29. septembra, boGornji trg v srediscu Ljubljane med 9. in 20. uro znova zazivel, tokrat z zadnjim, 10. festivalom ARTish v tej sezoni.

 

10. ustvarjalni festival s prodajno razstavo avtorskih del bo ves dan predstavljal – tokrat znova rekordno stevilo – vec kot 70 ustvarjalcev z unikatnim nakitom, oblacili in obuvali, pohistvom, ilustracijami, lutkami, dodatki za dom, keramiko, lesenimi izdelki in drugimi rocno izdelanimi unikati.


Znova bo potekala izmenjava rabljenih oblacil (prineses eno oblacilo in odneses drugo).

 

ARTish gosti [POSEBNEGA GOSTA]!

Z razstavo slik in recikliranih kipov/artefaktov se bo predstavil umetnik MATIC PRAZNIK, ki svoja dela ustvarja iz vecjih kosov odpadnega materiala, pri ustvarjanju pa se posebej posveca tudi barvi.

 

Tokrat bo ARTish poln glasbe!

ARTish bo sezono na zunanjih povrsinah (oktobra se seli v Kino Siska) zakljucil z bogatim glasbenim programom.

 

Za razpolozenjsko vzdusje ob Herkulovem vodnjaku bosta skrbela Cene Resnik (tenor sax) in Thierno Deiallo (kontrabas).


 

Z iskreno akusticno glasbo, v kateri se lahko najde in izgubi vsak, nas bo razvajala zasedba mojcART, ki si je pred kratkim oder delila celo z islandsko skupino Sigur Rós.

 

 

V vecernih urah pa se bo ARTishansko vzdusje preselilo v okrepcevalnico Repete, kjer bo svoje gramofonske plosce zavrtel DJ Bayo.

 

Delavnice in pravljice

V zavetju ARTishevega sotora bomo v popoldanskih urah prebirali pravljice za male in velike otroke, potekale pa bodo tudi tri brezplacne delavnice:


– Otroci bodo ustvarjalno reciklirali s Cickoracko.

– Z intuitivno svetovalko in umetnico Majo Kukec se bomo naucili, kako v vsakdanjem zivljenju "mimogrede" prispevati k izboljsanju stanja na planetu.

– Z mladim modnim oblikovalcem Petrom Movrinom pa si bomo polepsali svoje najljubse rabljene cevlje, ki jih enostavno ne morete odvreci stran.

 

 

Vstop je seveda prost.