Atlantis Festival v Splitu

0
222

 

Ljubitelji dobre glasbe so se že srečali z imenom Atlantis Festival, ki je Split v poletnih mesecih postavil na karto festivalskih dogajanj. Festival bo potekal od 19.-23.julija, obiskovalci pa lahko pričakujejo niz odličnih izvajalcev. Organizatorji so za sedaj odkrili le dve imeni: Uffie in Gold Panda.

 

Super punca Uffie prinaša kombinacijo razigranosti, kljub njeni znani decentni dozi zadržanosti na samih nastopih. Njeni teksti s staro-šolsko elektronskimi beati spominjajo na veteranke Salt’n’Pepa. Uffie se je rodila na Floridi, v mladosti pa se je pogosto selila. Ustalila se je v Parizu, kjer vlada na tamkajšnji underground sceni.

 

Glasbeno kariero je začela preko druženja z DJ Feradzom, prva avdio dela pa je objavila leta 2005 na MySpace-u. Leto kasneje je njen singl Pop The Glock/Ready to Uff postal hit podzemlja, kar je pritegnilo pozornost prominentne založniške hiše Ed Banger, kar je Uffie prineslo močnejšo distribucijo in večjo popularnost.

 

Leta 2010 je izdala debitantsko ploščo Sex Dreams and Denim Jeans, katero vodilni britanski glasbeni časopis Drowned in Sound uvršča na seznam najbolj prodajanih albumov. V pesmi ASS SUV, ki skozi satiro opisuje rapersko obsedenost z dragimi avti, sodeluje s super zvezdo Pharrelom Williamsom. Uffie pa ni samo glasbenica temveč tudi modna oblikovalka, ki ima pri Dieselu celo svojo lastno linijo oblačil.

Drugi najavljeni izvajalec, Gold Panda, velja za enega od najzanimivejših oseb v današnjem svetu elektronske glasbe. Ogromno je potoval, nekaj časa pa je živel na Japonskem, zbral kup plošč in ustvaril bogato avdio biblioteko, ter po številnih avanturah skočil v glasbeno produkcijo.

 

Njegovi remiksi so se leta 2009 začeli izdvajati na eminentnih glasbenih blogih. V glasbeni svet je prodrl s singlom »Quitters Raga«, leta 2010 pa je izdal album z imenom »You« za založniško hišo Ghostly International.

 

Guardian je razglasil njegov prvi album »Lucky Shiner« za najboljši debi album leta 2010. Gold Panda prihaja na Atlantis Festival v spremstvu British Councila, ki promovira sodobno britansko glasbo z radijskim programom The Selector.

 

Prodaja kart je že v teku. Če želite poskusiti svojo srečo, pa se lahko priključite na facebook spletni strani Atlantis Festivala ter sodelujete v nagradni igri: http://www.facebook.com/AtlantisFest

Vabljeni!

 

Prevedla: Dunja Krajnc