Aurelie Chien Chow Chin: Rožleta je strah

0
63

O knjižni zbirki: Prepoznavam čustva, založbe Primus, kjer so izšle najrazličnejše knjige, smo v Ventilatorju besed že pisali.

Tokrat pa vam predstavljamo knjigo avtorice, Aurelie Chien Chow Chin, Rožleta je strah: Kako z vajo iz sofrologije, preženemo strah.

Tisti, ki nas prebirate, že veste, kdo je Rožle. Sicer pa naj ponovno zapišemo, da je Rožle majhen samorog, ki je na prvi pogled podoben vsem drugim. Pa je res tako?

Najbolj izjemen pa je gotovo po tem, da ima čarobno mavrično grivo in rep, ki spreminjata barvo, ko ga prevzamejo čustva.

Da obudimo spomin, kaj je safrologija? Je sodobna metoda sproščanja. Vključuje nadzorovano dihanje, globoko sproščanje, vizualizacijo in osredotočenost. Pomembna je pozornost pri pravilni telesni drži, ravnotežju in gibanju.

Rožleta prevzemajo različna čustva, kot vse nas. Zakaj ga je danes strah? Sicer se zelo rad igra zunaj. Občuduje naravo. Privlačijo ga mogočna drevesa. Prav tako vonj najrazličnejših cvetlic. Skrivnostne barve.

Let skrivnostnih metuljev.

Rožle dnevno svetlobo naravnost obožuje. Kaj pa se zgodi, ko napoči mrak? Ko se zvečeri?

Rožle večerov res ne mara. Celo boji se jih. Toliko stvari bi še počel, občudoval, raziskoval, on pa more v posteljo. Vendar idej, da bi kar se da dolgo še ostal buden, mu ne zmanjka.

Pri večerji čim bolj zavlačuje. Čisto počasi grizlja. Vsak grah posebej. Tudi v kopalnico prav ne hiti. Zelo rad posluša in bere pravljice. Vedno si pripravi najrazličnejše vsebine knjig. Upa, da bo mami uspelo vse prebrati in ga ne bo silila, da mora počivati.

Strah ga je tudi teme. Uživa pa v dnevni svetlobi in njenih dogodivščinah. Najbolj pa ga je strah, ko mora v temi zapreti oči, čeprav so starši v njegovi bližini.

V knjigi Rožleta je strah si lahko preberemo, da lahko odpihnemo strah tudi z dihanjem, ki ga nadzorujemo.

Ko to Rožletu uspe, se v novem prebujenem jutru počuti spočitega. Zopet je dobre volje. Njegova griva in rep pa kar sijeta v mavričnih barvah. Na obrazu se lesketata nepopisna sreča in blaženi nasmeh.

Drage bralke, dragi bralci, knjigo priporočamo v branje in raziskovanje. Veliko dobre volje!