Balans / Uganka

0
39

 

Kaj pripravlja balans?
To je uganka.. Sam pravm.

 

Z veseljem najavljamo, da se je ljubljanski avdio-vizualni dvojec balans pridružil KAPA družini.

S svežim singlom “uganka” napoveduje šesti album “sam pravm”, ki bo pri KAPA Records izšel digitalno in na vinilki, 11. 11. 2020.

“uganka” daje občutek nagajivosti, ki ga vzbujata odločen bas in boben, začinjena pa je z nalezljivo vokalno melodijo. Skladba, ki vam bo dala zagon in ne bo zlahka ušla iz ušes.

balans – uganka @ bandcamp

NOV SPOT: 

 

balans – uganka (Official Music Video)
#bunkerpop #postpunk 

 

Bunkerpop tandem je v unikatnem minimalističnem art-punku že našel svoje ravnotežje, tokrat pa ga ponovno preizkuša na valovih nove, studijsko posnete plošče.
Post-punk vsestranskost utelešena v balans, dokazuje, da njuna glasba ne pozna meja, niti jih ne poskuša preseči. Njun pristop k ustvarjanju, ki igrivo preslika vsakodnevne zgodbe in občutke v minimalistično glasbeno celoto, je zdaj še bolj odprt in morda celo bolj intimen.

Kaj še sledi pa je lahko le uganka …

Tuturututuruturututu …

 

 

Foto: Tadej Vaukman

 

Ljubljanski avdio-vizualni dvojec balans, Kristin Čona in Andrej Pervanje, se v svojem post-pop-punku ravnoteži od leta 2013. V zadnjih letih svoj simpatično-čudaški glasbeni izraz dopolnjujeta z osebnoizpovednimi besedili in ostrim žvižganjem, banalnost njune glasbe pa povezuje tudi močna vizualna komponenta. Dvojcu se je pred štirimi leti namreč pridružil tretji član, sodobni umetnik Alessandro Di Giampietro, ki z unikatnimi umetniškimi deli skrbi za celotno bendovsko vizualno estetiko. Lansko leto se jim je, z željo po dodatni popestritvi živega nastopa, na odru pridružil še bobnar Jan Kmet.

 

 

Foto: Tadej Vaukman

 

Zasedba je leta 2018 v sklopu klubskega maratona Radia Študent preigrala že veliko slovenskih odrov. S turnejo od Dunaja do Skopja so s svojim sproščenim in pristnim nastopom navdušili tudi publiko v tujini. Kot letošnji izbranci oz. t.i. “Ines talenti” mednarodne mreže showcase festivalov Ines so nastopili že na več mednarodnih showcase festivalih; MENT Ljubljana in Waves Vienna, novembra pa bodo s streamom nastopili na digitalni ediciji španskega festivala Monkey Week. Decembra lani so z beograjskim kolektivom Krava 22 sodelovali na umetniški rezidenci Dvocikel v Kranju in tam posneli tudi celoten album, ki bo izšel v prihodnjem letu. Njuna zadnja plošča “a vam je jasno” (2019, ŠOP Records) je dobila naziv najboljšega albuma 2019 na mednarodni glasbeni platformi Beehype. balans je v zadnjih letih tako postal eden vidnejših predstavnikov domačega podtalja.

 

BALANS:
BIO
BANDCAMP
INSTAGRAM