Beletrinin tedenski novičnik

0
206
Drage bralke, dragi bralci, za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem smo povzeli aktualno dogajanje na Beletrini.
Knjiga tedna Pisateljico Ano Marwan smo najprej spoznali prek v slovenščini napisanega romana Zabubljena, tokrat pa se nam predstavlja s prevodom svojega literarnega prvenca v nemščini, z romanom Lipitsch, ki ga je prevedla Mojca Kranjc. Delo je polno sladke ironije in spretnih bodic, obenem pa je fascinantna študija človeških značajev in zbližanj.
Beletrina v živoTa teden vam v novi epizodi Beletrine v živo predstavljamo roman Vitomila Zupana Menuet za kitaro. O delu, ki danes velja za najpomembnejše Zupanovo delo, sta se pogovarjala slovenski pisatelj, igralec, scenarist in režiser Metod Pevec ter voditeljica Nina Jerman.
Pogovor z Evo Mahkovic ob izidu knjige Toxicpetek, 22. septembra 2023, ob 20.00 bo v atriju Mestnega muzeja Ljubljana dramaturginja in pisateljica Eva Mahkovic predstavila svojo najnovejšo knjigo z naslovom Toxic. Pogovor bo vodila Manca G. Renko, ki je za knjigo prispevala spremno besedo, z branjem odlomkov pa ga bosta pospremili igralki Ajda Smrekar in Klara Kuk. Prijazno vabljeni, vstop je prost.
Predstavitev romana Lipitsch Ane Marwančetrtek, 28. septembra 2023, ob 20. uri bo v Ljubljani gostovala na Dunaju živeča pisateljica Ana Marwan, ki ustvarja v slovenskem in nemškem jeziku. Nastopila bo v Drama Kavarni, kjer bo predstavila prevod svojega literarnega prvenca Lipitsch (naslov izvirnika: Der Kreis des Weberknechts), ki ga je v slovenščino prevedla Mojca Kranjc. Pogovor z avtorico bo vodila Liu Zakrajšek. Vljudno vabljeni.
Članek tednaSpremljate podvig Noaha Charneya, v katerem se je lotil ponovnega prebiranja največjih klasičnih del? S pomočjo Svetlane Slapšak se je tokrat lotil Svetega pisma. Obiščite portal AirBeletrina in preberite prispevek.