Beletrinin tedenski novičnik

0
38

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Irena Svetek: Beli volk
Beli volk, druga v seriji psiholoških kriminalk Irene Svetek, se začne v Kočevskem rogu, kjer policija najde truplo mlade ženske, ki ima obraz prekrit z volčjo masko. Kaj to pomeni in kdo je neznana ženska? Preden bo Mio Aurelli razrešil to uganko, bo moral razkriti kup temačnih skrivnosti in prepovedanih ljubezni. Napeto kriminalko, vpeto v staroslovanski mitološki okvir, smo uvrstili tudi na seznam našega poletnega branja. Vabljeni, da z njo svojega obogatite tudi vi.

Dogodek tedna
V tokratni epizodi Beletrine v živo prisluhnite raperki Masayah, ki je s Tonijem Cahunekom spregovorila o zbirki slovenske uporniške poezije H2SO4. Zanjo je moči združila z zgodovinarjem, dr. Igorjem Saksido.

Ugodnost tedna
Začel se je drugi krog naše poletne nagradne igre Beletrinine razglednice. Do petka, 8. julija 2022, se za svoj izvod Belega volka lahko potegujete tako, da na našo stran naložite svojo fotografijo, na kateri je katerakoli od Beletrininih knjig. Vabljeni k sodelovanju.

Novica tedna
Tomaž Kosmač je s svojo zbirko Ko jebe nominiran za nagrado novo mesto. Najboljšemu kratkoproznemu prvencu preteklega leta bo v okviru festivala Novo mesto short podeljena konec avgusta. Držimo pesti!

Članek tedna
Kakšen je odnos med umetniki in politiko? Koliko političnega angažmaja se pričakuje od ustvarjalcev? O vprašanjih, ki jih je (ponovno) odprla vojna v Ukrajini, razmišlja Iva Božič. Vabljeni k prebiranju članka.

Website
Facebook
Twitter
Link
Email
YouTube