Beletrinin tedenski novičnik

0
56

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Ta teden vam v branje priporočamo Zabubljeno, izvrsten roman Ane Marwan, ki je bil nedavno nagrajen s kritiškim sitom, bere pa se kot izjemno zrelo in gosto delo, ki počasi in z občutkom razkriva svoje adute. Okvirna zgodba je velika uganka sama po sebi; nezanesljiva pripovedovalka Rita nam ponuja le fascinantne okruške svoje zavesti, kar vemo zagotovo, je le to, da se prek pisanja zgodbe o gospodu Ježu razvija in pridobiva na moči.

Dogodek tedna
Tokratna epizoda Beletrine v živo je posvečena »eni najnenavadnejših in najlepših knjig o morju na svetu«, kakor je za roman Moby Dick ali Kit Hermana Meliviella zapisal D. H. Lawrence. O knjigi, ki bo konec leta izšla v III. letniku Klasične Beletrine, sta se z voditeljico Nino Jerman pogovarjala prevajalec Jernej Županič in avtor spremne besede Igor Divjak.
Celoten letnik knjig lahko že danes prednaročite po ugodnejši ceni.

Ugodnost tedna
Dobrodošli v četrtem krogu naše poletne nagradne igre Beletrinine razglednice. Do petka, 22. julija 2022, se za svoj izvod Zabubljene lahko potegujete tako, da na našo stran naložite svojo fotografijo, na kateri je katerakoli od Beletrininih knjig.

Novica tedna
Samo še do petka, 22. julija 2022, imate čas, da se prijavite na multidisciplinarne delavnice Prebudimo čute, obvladajmo izraz, ki bodo od 26. do 28. avgusta 2022 potekale na Ptuju. Namenjene so vsem, ki bi radi izboljšali svojo kreativnost, vodilo pa jih bo 5 priznanih mentorjev. Pohitite in se prijavite tukaj.

Članek tedna
Vam primanjkuje idej za poletno branje? Navdih boste morda našli v domači knjižnici igralke Mojce Fatur in imitatorja, komika in pevca Klemna Slakonje. Vabljeni, da vanjo vstopite v članku Ajde Vodlan.

Website
Facebook
Twitter
Link
Email
YouTube