Beletrinin tedenski novičnik

0
60

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Tokrat vas prisrčno vabimo k branju Murske sage, ki združuje dva kultna romana Ferija LainščkaLočil bom peno od valov in Murišo.  Obe deli sta rahločutni, polni magije panonskih ravnic, prebujenih strasti in ljudi, ki kljub srčnim ranam ne izgubijo upanja v ljubezen.

Dogodek tedna
Toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo. O gotskem romanu E. T. A. Hoffmana Hudičevi napoji, ki bo novembra izšel v III. letniku Klasične Beletrine, se je Blažka Müller pogovarjala s prevajalcem knjige in avtorjem spremne besede Štefanom Vevarjem.

Ugodnost tedna
Smo na polovici naše poletne nagradne igre Beletrinine razglednice. Do petka, 29. julija 2022, se lahko potegujete za svoj izvod Murske sage, kar storite tako, da na našo stran naložite svojo fotografijo, na kateri je katerakoli od Beletrininih knjig.

Novica tedna
Skupaj s partnerji s Poljske, Avstrije, Madžarske, Italije in Slovenije bomo sodelovali pri evropskem projektu LITMAG, v okviru katerega bomo pripravili mednarodno potujočo razstavo literarnih revij, ki so po 2. svetovni vojni izražale nasprotovanje avtoritarnim in totalitarnim režimom ter vplivale na demokratizacijo in pristop k EU. Več o projektu lahko preberete tukaj.

Članek tedna
Ste tudi vi med tistimi, ki poleti najraje prebirajo kriminalke? Preverite, katere v branje priporoča Irena Svetek, avtorica psiholoških kriminalk Rdeča kapica in Beli volk.

Website
Facebook
Twitter
Link
Email