Beletrinin tedenski novičnik

0
75

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Tokrat vas prisrčno vabimo k branju romana Kurji pastir. Gre za pretresljivo in prepričljivo literarno delo Ferija Lainščka, v katerem se avtor poigrava z mejami svojega spomina in pripoveduje zgodbo o življenju svoje širše družine in vaške skupnosti, v katero se neke deževne jeseni rodi otrok, ki ga ni nihče pričakoval.

Dogodek tedna
Toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat predstavljamo še eno izmed knjig, ki bodo izšle v III. letniku Klasične Beletirne – Stendhalove Italijanske kronike. S Tomažem Simentingerjem se bo pogovarjal Igor Grdina, ki je za knjigo napisal spremno besedo.

Ugodnost tedna
Sodelujte v poletni nagradni igri Beletrinine razglednice, v kateri zvestim Beletrininim bralcem poklanjamo knjige. Do petka, 5. avgusta 2022, se lahko potegujete za svoj izvod romana Kurji pastir, kar storite tako, da na našo stran naložite svojo fotografijo, na kateri je katerakoli izmed Beletrininih knjig.

Novica tedna
Bliža se festival Dnevi poezije in vina, eden največjih in najbolj prepoznavnih mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki vsako leto konec avgusta na Ptuju in v drugih krajih Slovenije gosti številne priznane pesnike in pesnice z vsega sveta ter izbrane domače vinarje. Odvijal se bo med 22. in 27. avgustom 2022.

Članek tedna
O urugvajskem pisatelju Juanu Carlosu Onettiju Borgesu, avtorju ducata romanov in številnih zbirk kratkih zgodb, ki velja za enega najpomembnejših prozaistov v Latinski Ameriki in o njegovem delu si preberite v članku na portalu airBeletrina, ki ga je napisal Carlos Pascual.

Želela pa mu je seveda lahko marsikaj, saj se je smelo med želje dodajati tudi iz sanj. Feri Lainšček, Kurji pastir
Website
Facebook
Twitter
Link
Email
YouTube