Beletrinini dogodki

0
50
Beletrina v živoToplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat se bo pogovor vrtel okrog romana Ponovitev, ki ga je napisal nobelovec Peter Handke. Gostja tokratne epizode je Silvija Borovnik, ki je v sodelovanje s Klausom Olofom Detlefom knjigo prevedla. Z njo se bo pogovarjala Maruša Prelesnik Zdešar.

Tridelni roman Petra Handkeja iz leta 1986 pripoveduje o Filipu Kobalu, ki iz rodne Koroške po sledeh svojega pogrešanega brata Gregorja odide v Slovenijo. S seboj ima le dve Gregorjevi knjigi: bratov dnevnik in star nemško-slovenski slovar, v katerem je Gregor označil določene besede.

Oglejte si razstavo Dotiki meja in tlakovanje poti k demokratizacijiMuzeju novejše zgodovine Slovenije so prejšnji teden, v četrtek, 29. septembra 2022, predstavili potujočo razstavo Dotiki meja in tlakovanje poti k demokratizaciji: Vzhodnoevropske literarne revije 1945–2004, ki je nastala v okviru dveletnega mednarodnega projekta LITMAG.Razstavo si lahko do 6. novembra 2022 ogledate v Muzeju novejše zgodovine Slovenije na Celovški cesti 23 v Ljubljani.Prijazno vabljeni.