Bližajoča razstava 9. slovenskega bienala ilustracije

0
244

Na razstavi se predstavlja tudi slikanica Urše Krempl z ilustracijami Maje Lubi (Zavod za kulturno in publicistično ustvarjalnost Vladimira Rejc)

 

Slovenska knjižna ilustracija je v slovenski umetnosti zvrst, ki ustvarja na najvišjem nivoju in je uspešno vključena v mednarodni ilustratorski prostor. Ob njej so rasle generacije številnih otrok. Prinašala je prepotreben likovni svet, ob katerem se je umetniško vzgajala tako najmlajša, kot tudi najstarejša publika.

Vsi dosedanji bienali so bili deležni množičnega obiska in velike medijske pozornosti.

Kot hommage začetnikom slovenske ilustracije bo tokrat v delu razstave predstavljen Vladimir Lakovič z ilustracijami Dekamerona. V spremljevalnem programu pa bodo razstavljena likovna dela Lidije Osterc, ki je pomembna predstavnica novejše zgodovine knjižne ilustracije.

 

Tudi letos se bodo predstavili številni ilustratorji. Naj omenim samo nekaj imen, več pa boste izvedeli na sami otvoritvi in razstavi: Ana Zavadlav, Emi Vega, Rudi Skočir, Peter Škerl, Daša Simčič, Marija Prelog, Lila Prag, Kristina Krhin, Igor Cvetko, Maša Kozjek, Suzi Bricelj.

Na voljo bo tudi dvojezični katalog: angleško-slovenski z zanimivimi poglavji (razmišljanji) in objavljenimi ilustracijami. Dodani so tudi bibliografski in biografski podatki avtorjev – ilustratorjev.

Vljudno vabljeni od 17. 11. do 30. 1. 2011!

Naj vaše oko počiva na čudovitih ilustracijah in vaša roka lista po izvirnih slikanicah.