Bob Goff: Ljubezen deluje

0
52

Drage bralke, dragi bralci, v roke mi je prišla zanimiva knjižna noviteta Boba Goffa: Ljubezen deluje, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi družbi.

Navdušila me je že misel na hrbtni strani knjige z živahno paleto barv: Konec koncev ljubezen ne porablja časa za razmišljanje ali načrtovanje. Povedano preprosto: LJUBEZEN DELUJE.

In res je tako, kajne?

Avtor knjige (1959) je kalifornijski odvetnik, pisatelj in motivacijski govorec. Sicer pa velik človekoljub in humanitarni delavec. S svojo neprofitno organizacijo »Love does« je spremenil življenja otrok v Ugandi, Iraku, Nepalu, Afganistanu, Indiji in Somaliji.

Bobu Goffu se zdi najbolj pomembno, da spoštujemo Konvencije o otrokovih pravicah in se zavzemamo, da imajo vsi otroci možnost, da se šolajo. Avtor pričujoče knjige velja za nenavadnega misijonarja 21. stoletja.

Knjiga nas na nevsiljiv način vodi po posameznih poglavjih, kako lahko odkrivamo neverjetno življenje v povsem običajnem svetu. Zanimiva so mnenja o knjigi. Številne je prepričala ta nenavadna in silno privlačna zgodba, kako ljubezen res deluje. Ne prav pogosto pa se pojavi nekdo, kot je Bob Goff, da nas opozori, kaj vse lahko zmoremo; nekatere stvari so pomembnejše od drugih; izkoristiti moramo svoje potenciale.

Knjigo lahko vzamemo kot priročnik in povabilo na čudovito življenjsko potovanje.

Ventilator besed knjigo toplo priporoča v branje in razmišljanje. Celjski Mohorjevi družbi pa želi še veliko uspehov pri izidu in izboru tako čudovitih knjig.