Bojni zapiski mestnega mulca

0
459

Drage bralke, dragi bralci, Slavka Pregla, pomembnega, uveljavljenega slovenskega pisatelja, smo v Ventilatorju besed že večkrat predstavljali.

Bojne zapiske mestnega mulca, ki so izšli že leta 1982 pri Partizanski knjigi, v zbirki Matjaževa knjižica, gotovo poznate. Zanimivo besedilo še dodatno obogatijo ilustracije Marjana Mančka.

Kdo je glavni junak v knjigi? Kako se knjiga začne? Razplete? Zaključi?

MIROLJUBEN UVOD IN NEKAJ PRETEPAŠKIH POJASNIL

VSAKO MESTO SE DA RAZDELITI NA DVE POLOVICI. IN ČE POTEGNEMO TAKO NEVIDNO ČRTO, SMO TUDI MESTE MULCE RAZDELILI NA DVE SKUPINI. AMPAK POLOVICA MESTA JE PREVELIKA. IN ŽE IMAMO MULCE IZ VEČIH KONCEV ISTE POLOVICE MESTA. VSAKO KOLIČKAJ RESNO MESTO SVOJE KONCE RAZPOREDI PO RAZLIČNIH ULICAH. TEMU PRIMERNO SO RAZVRŠENI TUDI MULCI: ČE NEKDO STANUJE NA RUMENI CESTI, POMENI, DA NE STANUJE NA ALEJI KANARČKOV. IZ TEGA IZHAJA, DA ČE BO S UGANJAL NORČIJE ALI POHLEVNE PRIDNOSTI, BO TO POČEL NEKOM IZ RUMENE ULICE. ČE PA SE BO TREBA S KOM STEPSTI ALI MU KAKŠNO UŠPIČITI, BO TA KAR GOTOVO IZ ALEJE KANARČKOV.

Drage bralke, dragi bralci, kako se odlomek nadaljuje? Kaj vas je v njigi Bojni zapiski mestnega mulca najbolj navdušilo?