Brezčasna modrost za krmarjenje po spreminjajočem se svetu

0
142

Kako uskladiti življenje v najboljših in najslabših časih?

Kako najti kompas za krmarjenje po svetu, za katerega nimamo zemljevida?

Obstaja kakšen glas modrosti, ki lahko premaga besnečo absurdnost, omili negotovost, ki nas razjeda, in nam nakloni žarek upanja?

Obstaja. Čeprav se zdi, da prevladujejo nemiri in norost, obstaja kot kamen trdna razsodnost, ki ni podvržena vetrovom sprememb ne glede na to, kako ostro nas bičajo.

Tao de jing ponuja ene izmed najkoristnejših vpogledov v to, kako živeti, kar jih je kdaj zapisalo kakšno človeško bitje.

Knjižica starega mojstra z zgolj 5000 pismenkami prepoznava vir človekovega trpljenja in zdravilo zanj; z izjemo Svetega pisma velja za največkrat prevedeno, interpretirano in natisnjeno knjigo v zgodovini. Lao Zi je osupljivo jedrnato zasadil časovno kapsulo za zdravljenje, ki je nismo še nikoli bolj potrebovali.

V knjižni uspešnici Tao boste izvedeli, kako vam sporočila od taa pomagajo vrniti se v naravno stanje dobrega počutja.

Iščite popolnost, vendar dovolite nepopolnost. Naj bo to, kar na videz ne deluje, del tistega, kar deluje. Naj dan in noč podkrepljujeta drug drugega. Naj se zlo umakne dobremu. Dopustite združitev tistega, kar se zdi ločeno. Življenje ni vprašanje ravnovesja. Ravnovesje je odgovor na vprašanja življenja.

Bistvo Tao de jinga je vlivanje moči. Ne takšne moči, po kateri hrepeni svet, temveč gre pri njem za moč nepremagljive resnice, ki zareže skozi zaplete, ki jih splete strah, in vreže pot do čudežev.

Tao bo za vas dosegel vse, česar ne morete narediti sami.