ČE HOČEM IMETI PRIJATELJA, MORAM BITI KOMU PRIJATELJ

0
76

 

Prijateljstvo je nekaj neprecenljivega, tako kot tudi prijatelji. Prijatelj je navadno tisti, ki mu zate ni vseeno. Kadar pa si v stiski, ti ta prijatelj pomaga. A to, kdo je pravi prijatelj, spoznamo navadno le v stiski ali pa, ko ga izgubiš. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi moji znanki in o tem vam bom sedaj povedala.

Nina in Janja sta bili nerazdružljivi. Vedno sta bili skupaj, čeprav je vsaka živela v drugem kraju. Poznali sta se že od vrtca in obiskovali sta tudi isto šolo ter hodili k istim interesnim dejavnostim. A v 5. razredu se jim je v šoli pridružila nova sošolka in takrat se je vse spremenilo. Nova sošolka po imenu Tina je bila iz bogate družine. V šoli je bila zelo dobra in prav tako tudi v vsem drugem, s čimer se je ukvarjala. Skoraj vse punce so jo občudovale in med temi je bila tudi Janja, zato se je zelo oddaljila od Nine. Nina pa se ni mogla vključiti v tako družbo in je zato šolske odmore, ki jih je sicer preživela z Janjo, preživel sama. Tudi na sladoled in na igrišče Nina in Janja nista več hodili skupaj. Janja se je družila samo s Tino in z Nino je bila samo takrat, ko je kaj od nje potrebovala, npr. domačo nalogo in ko je bila sama. Nina pa tega ni mogla več prenašati. S starši se je preselila drugam, saj sta starša tudi tam našla službo, in tako zapustila Janjo in tudi druge sošolke. V drugi šoli si je našla druge prijatelje, ki so jo cenili takšno, kot je. Janja pa je po njenem odhodu spoznala, koliko ji je Nina v resnici pomenila. Ugotovila je, kakšno napako je delala, a je ni mogla popraviti. Čeprav se je prej v Tinini družbi počutila lepo, je sprevidela, da potrebuje Nino veliko bolj kot njo, saj je bila Nina do nje prijazna in ji je vedno pomagala, Tina pa ni bila nič od tega.

Janja je prepozno ugotovila, koliko ji pomeni Nina in koliko je z njenim odhodom izgubila. A ker je po toči zvoniti prepozno, si je poiskala novo prijateljico in bila do nje takšna, kakršna mora biti prava prijateljica. Nina se na njene telefonske klice ni oglašala in Janja izgubila vsak stik z njo – s svojo nekdaj najboljšo prijateljico.

 

Napisala: Aneja Komac, 7. a

Mentorica: Suzana Kavčič