ČE HOČEMO IMETI PRIJATELJA, MORAMO BITI KOMU PRIJATELJ

0
100

 

Stari rek pravi, da je prijateljstvo sveto in pravega prijatelja spoznaš le v nesreči. Prijatelj je lahko kdorkoli in ni potrebno, da ti je podoben ali enako star.

Vsako leto se udeležujem poletnega tabora na Debelem Rtiču. Tam sem bila prvič, ko sem imela tri leta. Mislim, da je to odlična priložnost, da navežem stike z vrstniki, tudi iz drugih krajev. Lani sem se dogovorila s sošolko in ta je šla z menoj. Prve dneve je bilo kar zabavno, saj sva se skupaj kopale v bazenu in spoznavali nove prijateljice. Potem pa se je kar čez noč vse spremenilo in sošolka se ni več zmenila zame in se je raje pogovarjala z drugimi dekleti iz skupine. To me ni preveč motilo, saj sem se jim želela pridružiti tudi sama. Ampak, ko sem bila v bližin, so se vedno spogledovale in se hihitale. Najprej sem mislila da se smejijo učiteljem, ker pa se tudi čez čas niso ustavile, sem ugotovila, da se smejijo meni. Seveda sem jih vprašala zakaj, ampak one so se obnašale, kot da me ni. Nisem vedela, kaj naj storim in zato sem še vedno vztrajala v njihovi družbi. Še dobro, da so počitnice šle h koncu. Po tistem si ne želim več na Debeli Rtič, čeprav vem, da bodo naslednje leto spet drugačni obrazi.

Nekateri ljudje radi spoznavajo nove prijatelje preko družabnih omrežij na računalniku (Facebook, Twiter, E-mail …). Po televiziji sem gledala oddajo, kako se je neko dekle spoznalo s »prijateljico« preko interneta. Dopisovali sta si že več mesecev in tako sta se domenili, da se dobita in se spoznata tudi v živo. Ko pa je to dekle prišlo na določen kraj ob dogovorjeni uri, tam ni bilo nikogar. Dekle je čakalo in čakalo, pa vendar nikogar nikjer. Bila je že tema in odšla je domov. Naslednji dan ji »prijateljica« ni več odpisovala in dekletu je ostal le grenak spomin.

Bodi takšen, kakršen si, in ne poskušaj biti enak prijatelju, tudi če ta to od tebe zahteva, zakaj vedi,da potem to ni tvoj pravi prijatelj.

 

Nika Kralj, 7. a

OŠ Kanal

Mentorica: Suzana Kavčič