Dobrodelni piknik Rotarijank pod klobuki

0
432

Prvi slovenski ženski Rotary klub Nike Ljubljana vsak september prireja tradicionalni družinski piknik v naravi. Namenjen je dobrodelnosti in druženju; vabijo tako svoje najbližje kot člane drugih rotarijskih klubov.  Letošnja posebnost so bili klobuki oziroma pokrivala, ki so poskrbela za zabavo, saj so udeleženke tekmovale med seboj za najlepši ali najbolj inovativni klobuk, k zmagi pa je štela še zgodba o pokrivalu. Klasična so tekmo izgubila. Prvo mesto je zasedla rdeče-zlata črnogorska čepica, drug je bil klobuček z mrežo princese Diane, tretji pa otroški klobuček s perjem. Rotary klub Nike velja za delavnega, za kar je bil deležen posebnega priznanja. Na programu so dogodki kot sta spomladi Dobertek maraton v Mostecu in kulturna prireditev v domu starejših v Trnovem. Zapisane so tudi botrstvu pri Zvezi prijateljev mladine, pomagajo še otrokom za počitnice na morju in na Rogli in včasih tudi posameznikom ali družinam potrebnih pomoči. Sodelujejo tako z domačimi kot tudi tujimi rotarijskimi klubi, kot je srbski Rotary klub v Požarevcu. Tako so Nikice –kot se same imenujejo – že obiskale srbski klub, njihovi člani pa so jim že vrnili obisk. Klub letos vodi nova predsednica Tanja Tuma, znana slovenska pisateljica.  

Še to: tradicionalni piknik se je odvijal v industrijski coni v Črnučah, obsijan s soncem. Članice so dobro obložile mize, vsaka z jedjo, predvsem s slaščicami, ki jim sicer vselej uspevajo tudi doma. A bograč je sodil za glavno jed:pripravil ga je mož Marte Turk kot glavni kuhar na teh piknikih. No, tudi pijače so se nabrale, a so najbolj žgane najmanj zažigale. Srečolov je bil kar pester, otroci so dobili otroška darilca. Izkupiček s prostovoljnimi prispevki in s srečkami je bil kar dober za klubske dobrodelne akcije.

Podpisik fotografijam:1. Tanja Tuma nova klubska predsednica  

2. Branka Drnovšek s cvetočim klobukom, delo njene hčere Pavle, članico Interakta, rotarijskega podmladka.

3. Vesele Nikice na skupinski fotografiji na travniku v Črnučah.

4. Zmagovalka Albina se je dičila s folklorno čepico črnogorskih žensk, Marta z znanim pokrivalom, okrašenim z mrežo, kakršnega je nekdaj nosila nesrečna princesa Diana, Staša pa si je mini klobuček sposodila iz gledališča.

Avtor članka in foto: Albina Podbevšek Adamič