Dogodivščine čebelice Maje

0
80

Drage bralke, dragi bralci, katera knjiga se vas je dotaknila v teh dneh? Kaj bi priporočali bralkam in bralcem Revije Ventilator besed?

Ste pobrskali po starih domačih policah? V knjižnici? V knjigarni? So vas navdušile knjižne novitete?

Lahko nam pišete na: vladka@ventilatorbesed.com

Kvalitetna razmišljanja bomo objavili v Ventilatorju besed.

Veliko ustvarjalnosti, drage bralke, dragi bralci, poetičnih in proznih  izzivov!

Meni pa je prišla v roke  ponovno knjiga z naslovom Dogodivščine čebelice Maje, ki jo je priredila Marjeta Zorec, ilustriral Jure Kralj, izšla pa je pri Založbi Karantanija, ki vselej poskrbi za kvalitetne knjige.

Ali ste knjigo že prebrali? Primerna je za otroški in odrasli svet.  Prijetno branje in raziskovanje, drage bralke, dragi bralci.

Kdo je glavna junakinja knjige? Katere so njene značilnosti? Kako ji uspeva, da že osemdeset let navdušuje otroški in odrasli svet?

Bilo je v času, ko je med čebelami izbruhnil upor.

V panju je odrasla nova matica; nastalo je veliko razburjenje, saj se bo morala stara matica posloviti. Čebele sploh niso odletele nabirat nektarja; vse dnevni red je bil postavljen na glavo. Grozljiva leteča žoga, čebelji roj iz tisočev čebel se je odvalil iskat prostor za nov panj. Nekaj časa je še pobesnelo divjal naokoli, potem pa se je umiril na nekem grmu, daleč od lipovega drevoreda.

Kako se odlomek nadaljuje?