DRUŽINSKA PRATIKA 2021 – Spletna premiera: TIHI VEČERI

0
58

 

DRUŽINSKA PRATIKA 2021
Vedno priročni koristni nasveti – tudi brez internetne povezave

Družinska pratika je dobrodošla spremljevalka skozi vse leto. Poleg raznovrstnih podatkov za vsak dan posebej ponuja drobce lepega branja, ki pobožajo dušo, in zvrhan koš koristnih napotkov, ki opravila olajšajo, zdravje okrepijo in domače okolje polepšajo. Družinska pratika je tista drobna knjižica, ki vse leto ostaja nekje na vidnem mestu, in v njej prav vsak družinski član najde nekaj zase. Sedaj tudi s setvenim koledarjem!
224 strani • Format 100 mm x 140 mm • Mehka vezava • Cena 6,50 € • 


 

 Vseslovenska premiera igrano-dokumentarnega filma o Francu Ksaverju Mešku

v nedeljo, 25. oktobra 2020, ob 20. uri
s spremljevalnim programom!
Pridružite se nam na
www.ksaver.si.

Leta 2019 je hkrati z izidom knjige Celjske Mohorjeve družbe Izbrani spisi Franca Ksaverja Meška produkcijska hiša Studio Siposh pripravila igrano-dokumentarni film Tihi večeri, ki skozi tančico zaprašene zgodovine razkriva življenje in delo pisatelja, duhovnika ter velikega domoljuba, ki ga preganjanje tujih oblasti in vojna vihra nista zlomila.
Franc Ksaver Meško (1874-1964) je spregledan biser pisane slovenske besede, njegova dediščina pa sedaj znova zaživi tudi na filmskem platnu: preko podob njegovega literarnega sveta ter skozi pripoved ljudi, ki jih je Meško s svojim življenjem in zgledom zaznamoval. Igrane prizore v združeni obliki poznamo tudi kot Onkraj poljan – mednarodno večkrat nagrajeni kratki mladinski film. Potopitev med davno zapisane vrstice podkrepita tudi izvrstna avtorska glasba ter dih jemajoči posnetki naravnih lepot.