Emanat Novice, Februar 2021: Jan Rozman, Luka Prinčič, PARL

0
24

Pozdravljene_i!
Februar je na polovici in za nami sta že dva spletnopretočna prenosa tehnoburleske Tatovi podob in solo performansa Jana Rozmana z naslovom Predmetenje. Hvala vsem, ki ste z nami delili to neponovljivo telematično izkušnjo.

Prav tako smo v obdobju poročanja in se z video poročilom spominjamo preteklega leta, ki je bilo kljub virusu in ostalim spremembram uspešno. Vabljeni k ogledu našega video poročila za preteklo leto.

Počasi pa se odpiramo in načrtujemo leto, ki je pred nami. Berite dalje in si oglejte kaj pripravljamo.

P.S. če ne želite prejemati naših novic se enostavno odjavite.

 

 

Emanat video poročilo 2020

 

 

V letu 2020 smo bili z našimi produkcijami prisotni na domačih in tujih odrih, organizirali tretjo edicijo festivala Sindikat odklonskih entitet, izvajali smo delavnice in klase, dodajali vnose na Slovenski koreografski imenik, pripravljali prispevke za Metodologije beleženja, izdali knjigo Anatomija joge ter zbirko Prehodi predstavljali na knjižnih sejmih. Pri založbi Kamizdat smo izdali 8 albumov ter jih pospremili s promocijskimi dogodki, na intermedijskem področju pa smo premierno predstavili projekt Luke Prinčiča, ki je potekal preko novo vzpostavljene pretočne platforme pretok.tv. Poglejte si naše preteklo leto v nekaj minutah.

 

 

Luka Prinčič: Jitakami v.2018

28.2.,ob 20.00, SVŠGUGL in Pretok.tv

 

Foto: Nada Žgank

 

Avdio-vizualna in performativno-koreografska predstava temelji na raziskavi interakcije med človekom in računalnikom, med naravo in tehnologijo, medtem ko se med njima nahaja področje vmesnikov. Interdisciplinarni dogodek skozi koreografijo giba in računalniško generirano zvokovno-vizualno podobo razgalja pasti nekritičnega sprejemanja tehnologij in odpira vprašanja o vpetosti človeškega telesa v vsesplošno digitalizacijo življenja.

Performans bomo v živo pretakali preko Pretok.tv. Vstopnice si zagotovite preko https://tix.emanat.si/
Na dan predstave boste na svoj elektronski naslov prejeli povezavo za ogled predstave.
Cena vstopnice: 5 EUR
Več informacij: info@emanat.si

▶▶ https://emanat.si/si/produkcija/luka-prinčič–jitakami-v-2018/
▶▶ Facebook dogodek

 

 

SuperCollider: uvod za začetnice_ke, SC101-2021

vsako sredo, med 3. 3. in 21.4., ob 19.00

 

Foto: Nada Žgank

 

SuperCollider je platforma za sintezo zvoka in algoritemsko kompozicijo, ki jo uporabljajo glasbeniki, umetniki in raziskovalci, ki delajo z zvokom. Je brezplačna in odprtokodna programska oprema, ki je na voljo za Windows, macOS in Linux.

V 8-delni uvodni delavnici bo enakovreden poudarek tako na igri kot razumevanju osnov programiranja. Po poti se bomo dotaknili tudi nekaterih osnov digitalnega zvoka in produkcije elektronske glasbe. Delavnica bo potekala v celoti online preko platforme Big Blue Button.

Namenjena je predvsem ženskam, trans in nebinarnim osebam, in sledi želji po ustvarjanju varnega prostora zanje. Udeležba je brezplačna, predhodne izkušnje niso potrebne. Zaželjena je resna motivacija za prisotnost skozi večino srečanj ter afiniteta za učenje novih programskih jezikov.

Delavnico bo vodil Luka Prinčič. Potekala bo preko spleta vsako sredo, med 3. marcem in 21. aprilom 2021, ob 19.00. Prijave s kratko predstavitvijo pošljite na info@emanat.si do 28.2.2021. Po prijavi boste prejele_i praktične napotke in povezavo do spletne učilnice.

▶▶ https://emanat.si/si/izobraževanje/supercollider-za-začetnice_ke—online-delavnica/

 

 

NAPOVEDUJEMO

 

Jan Rozman in Julija Keren Turnbahn: Reči reči

april 2021, Lutkovno gledališče Ljubljana

 

Foto: avtorja predstave

 

V aprilu napovedujemo premiero nove predstave Jana Rozmana in Julije Keren Turbahen, ki temelji na njunem predhodnem sodelovanju pri projektu Predmetenje. Nova predstave za otroke z naslovom Reči reči nastaja v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Ljubljana in v sodelovanju z gledališčem Das Feld iz Berlina.

Predstava REČI REČI vzame pod drobnogled, za kaj v našem odnosu do predmetov pravzaprav gre. Na odru so stvari in človek lahko v odnosu enakosti. Igrivo lahko raziskujejo, kako človek doživlja srečanja s predmeti kot tudi kako predmeti iz vsakodnevnega življenja doživljajo stike z ljudmi in kakšno bi lahko bilo njihovo sobivanje v prihodnosti. Avtorja predstave REČI REČI Jan Rozman in Julia Keren Turbahn vabita otroke, starejše od 6 let, in vse ostale, da se skupaj poglobimo v ta vprašanja.

▶▶ https://emanat.si/si/produkcija/jan-rozman-in-julia-keren-turbahn-reči-reči

 

 

PARL – Performance ART Research Ljubljana

15.3., https://parl.si/

 

foto: Špela Škulj

 

Mednarodni projekt za raziskave sodobnih scenskih umetnosti, ki bo potekal od 22. do 31. avgusta 2021 v Ljubljani, vabi avtorje in avtorske skupine, da se udeležijo programa za razvoj avtorskih projektov na področju performansa, avtorskega gledališča, sodobnega plesa, intermedijske in hibridne umetnosti. Več informacij in prijavnica na: www.parl.si

 Partnerji: Bunker, Cankarjev dom, Dum Drustvo Umetnikov, Emanat, En-Knap, Zavod Federacija, Gledališče Glej, JSKD Območna izpostava Ljubljana, Galerija Kapelica / Kapelica Gallery, Kitch, Zavod Maska, Moment Maribor, Neodvisni, Pekinpah, Projekt Atol, Zavod Sploh, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo in VIA NEGATIVA.

▶▶ https://parl.si/