Eulalia Canal: Prikazni ne potrkajo na vrata

0
41

V roke mi je prišla prikupna knjiga Eulalia Canal: Prikazni ne potrkajo na vrata(ilustracije: Rocio Bonilla, za prevod v slovenski jezik je poskrbela Tadeja Petrovčič Jerina).

Drage bralke, dragi bralci, knjižno noviteto že poznate? Ste spoznali Medveda in Svizca, ki sta najboljša prijatelja? Neznansko se zabavata. Ustvarila sta si prav poseben, res igriv – svet.

Nekega večera Medved Svizcu oznani novico, da je povabil na obisk posebnega gosta. Kdo je to? Nihče drug – kot Gosak! Svizca ta novica prav nič ne razveseli. Svojega prijatelja Medveda želi imeti izključno le zase. Odloči se, da bo vse naredil, da bo prekinil igro z Gosakom. Svizec se neskončno zabava le s prijateljem Medvedom.

Medved in Svizec sta neločljiva. Družita se prav vsako popoldne. Všeč jima je pikado in iskanje skritega zaklada. Medved neskončno uživa v plesu, Svizec pa v petju. Oba se počutita zelo slavna in oboževana.

Od smeha skoraj počita. Večeri so prav posebni za njiju. Občudujeta krošnje dreves. Nekaj posebnega se jima zdijo veje in listje. Kakšne nenavadne oblike ustvarijo še posebej, ko se skušajo dotakniti neba.

Vse te čudovite dogodivščine nenadoma pokvari Gosak. Le zakaj ga je Medved povabil? Svizca ne moti le Gosak, ampak prav vsaka žival, ki bi se vmešavala v njegovega prijatelja Medveda, saj ga ne želi deliti res z nikomer. Naposled se Svizec celo osmeši pred Gosakom. S svojim nenavadnim vedenjem povzroči prave zaplete.

Prikupno besedilo, z izvirnimi ilustracijami, nam polepša dan. Otroci se bodo gotovo od srca nasmejali.

Dobra zamisel se mi zdi, če bi zgodbo uprizorili kot gledališko predstavo. Lahko v vrtcu, šoli… ali pa preprosto – doma. Poskusite!