Glej, čez mejo: Katalonija

0
76

 

Gledališče Glej (Ljubljana) in

Antic Teatre (Barcelona) predstavljata:


Glej, čez mejo: Katalonija

Katalonski in balearski umetniki na obisku v Sloveniji


20., 21. in 22. december 2011 / Ljubljana


Gledališče Glej (Ljubljana, Slovenija) in Antic Teatre (Barcelona, Španija) sta neodvisni gledališči podobnega formata in profila. Obe ustanovi se posvečata raziskovanju novih ustvarjalnih pristopov in gledaliških kodov, hkrati pa se zavedata pomembnosti dajanja priložnosti (še) neuveljavljenim gledališkim ustvarjalcem. Vsakov svojem okolju se gledališčisoočata s podobnimi izzivi in problematikami.

 

Kot odgovor na izzive, s katerimi se soočata obe gledališči, je nastal recipročni projekt sodelovanja, katerega prva etapa bo potekala v Sloveniji pod imenom Glej, čez mejo: Katalonija – Katalonski in balearski umetniki na obisku v Sloveniji. Skupni projekt Gledališča Glej in Antic Teatra je križanec med katalonskim programom medkulturnega sodelovanja cav_ain Glejevo programsko novostjo iz letošnjega leta, sklopomGlej, čez mejo, ki predstavlja na Glejevem odru sorodna gledališča iz tujine. Cilj ljubljansko-barcelonskega projekta je omogočiti ustvarjalcem in ustanovam pogoje za izmenjavo ter nabiranje znanj in izkušenj s področja odrskih umetnosti, hkrati pa seznanjanje zainteresiranih javnosti o novodobnih gledaliških praksah v Kataloniji in Sloveniji.

 

Med 20. in 22. decembrom 2011bo projekt gostilo Gledališče Glej, prihodnje leto pa bo vlogo gostitelja v Barceloni prevzel Antic Teatre.

 

Slovenski del projektaGlej, čez mejo: Katalonija vključuje:

tri gostujoče gledališke predstave Antic Teatra iz Barcelone (dvorana Gleja)

tri brezplačne gledališke delavnicementorjev iz Španije (Kreatorij DIC)

tri vodene pogovore po uprizoritvah gostujočih predstav (preddverje Gleja)

tri popoldanska druženja s katalonskimi in balearskimi ustvarjalci (preddverju Gleja)

 


Produkcija: Gledališče Glej in Antic Teatre
Projekt sta omogočila: Inštitut Ramon Llull in Veleposlaništvo Kraljevine Španije v Ljubljani