Gospod, ki se je izdajal za Sterzebacha

0
453

Gospod, ki se je izdajal za Sterzebacha je komično znanstvenofantastični misterij, ki vas bo s humorističnim začetkom mahom potegnil v svoj vrtinec.

Bart Montgomery mora opraviti veliko potrebno na Frankfurtskem letališču še pred odhodom na letalo, ko se naenkrat, po odhodu iz stranišča, znajde na popolnoma praznem letališču, v preteklosti, pred skoraj štiridesetimi leti. Na nepravem mestu v nepravem trenutku. Ko ga zamenjajo za inšpektorja iz Amerike, ki bi moral dati zeleno luč za odprtje letališča. Bart se izgubljen v času, brez osebnih stvari – saj je svoj edini mali kovček pozabil na letališču – z le nekaj dolarji in Iphonom v žepu, ki v tem obdobju ne služi ničemur, nemočno prepusti “igranju osebe”, za katero ga zamenjajo, saj mu kaj drugega, v tej nemogoči situaciji tudi ne preostane.

Fantazijski roman Nika Beseničarja, ki je izšel pri založbi Primus, prepleta realnost in preteklost; Bartovo na trenutke zdolgočaseno življenje v Ameriki z nehotenim vmešavanjem v mednarodni posel v Nemčiji in njegovo turbulentno dvodnevno ekskurzijo. V zgodbo je vpletena tudi njegova žena, katero naj bi umoril v realnem času svojega življenja, in noseča tašča (ki nosi njegovo ženo) in tast, ki ju sreča v preteklosti v Nemčiji. Toda, kaj je vse res? Ali se bo Bartu uspelo skozi straniščni časovni stroj vrniti v sedanjost?

V tema kratkem toda nadvse razgibanem romanu se boste nevede kaj hitro vživeli v Bartovo potovanje skozi čas, uživajoč v prebiranju vsakega še kako napetega poglavja tega znanstvenofantastičnega misterija.