Gremo na Kinodvorišče, od 17. junija do 11. julija 2020

0
73

Gremo na Kinodvorišče

V Kinodvoru bomo tudi letos filme prikazovali pod zvezdnim nebom. Ob lepem poletnem vremenu se tako Kinodvorova večerna projekcija preseli na Kinodvorišče, v sosednji atrij Slovenskih železnic. Vhod v atrij je skozi Dvorano Kinodvora.

 

 

Prva projekcija bo na Kinodvorišču potekala to sredo, 17. junija ob 21.30, ko si bomo v prisotnosti režiserja Siniše Gačića ogledali slovenski dokumentarni film Hči Camorre. Film prihaja na naš redni spored takoj po zaključku 22. Festivala dokumentarnega filma.

 

S filmi bomo na Kinodvorišču na večernih projekcijah vse do 11. julija. Na ogled bodo še naslednji novi filmi: Lara (režija Jan Ole Gerster; od 18. junija), nemški film, posnet po scenariju slovenskega scenarista in režiserja Blaža Kutina; Sinonimi (režija Nadav Lapid; od 25. junija), ki smo si jih lahko ogledali na zadnjem Liffu in so bili nagrajeni z berlinskim zlatim medvedom; Konje krast (režija Hans Petter Moland; od 2. julija), vizualno razkošna ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona; ter Ema (od 6. julija), kjer režiser Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se želi svobodno gibati skozi svet.

 

S programom na Kinodvorišču bomo znova nadaljevali v avgustu.

 

Projekcije se vsakič začnejo ob 21.30, ob nedeljah projekcij na Kinodvorišču ni. V primeru dežja ali prehladnega vremena je projekcija ob isti uri v Dvorani Kinodvora. Na Kinodvorišču ni sedežnega reda, v primeru prestavitve v Dvorano pa je treba upoštevati sedežni red, zabeležen na vstopnici. Vstopnice za Kinodvorišče si lahko zagotovite pri blagajni Kinodvora, s pijačo se opremite v Kavarni.

 

Za varen obisk kina in dobro počutje vseh obiskovalce prosimo, da upoštevajo razmeram prilagojen Kinodvoriščni bonton (ogled na spletni strani).

 

Partner Kinodvorišča so Slovenske železnice.