Ivan Mitrevski: Kdo se boji zobozdravnikov, Založba Miš

0
147

Po naključju mi je prišla v roke slikanica, ki jo je napisal in ilustriral Ivan Mitrevski z naslovom:Kdo se boji zobozdravnikov.  Za izdajo knjižne novitete je poskrbela Založba Miš.

Veliko otrok, tudi odraslih, občutijo velik strah, ko pomislijo na obisk zobne ordinacije. Sploh pa zobozdravnika.

Drage bralke, dragi bralci, ste slikanico že prebrali? Če je še niste, storite to čimprej, saj se boste od srca nasmejali. Pa seveda –  odgovorno skrbeli za svoje zobe.

Hčerko in mene  je slikanica zelo očarala, zato jo priporočava v branje in razmišljanje – otrokom, mladostnikom in odraslim.

ZOBOZDRAVNIKI SO GROZNI. TO JE DEJSTVO. ALI PAČ NE? ČISTO MOGOČE JE, DA  VAS BO ZABAVNA SLIKANICA IVANA MITREVSKA, V KATERI NASTOPAJO BARBARA, VELIKO ŽIVALI IN ŠE VEČ ZOB, PREPRIČALA O NASPROTNEM. IN VAS SPOTOMA ŠE POŠTENO NASMEJALA. POMISLITE – ŽE SAMO ZA LEP NASMEH POTREBUJETE ZDRAVE IN BLEŠČEČE BELE ZOBE!

Kdo je glavna junakinja v slikanici? To je Barbara. Ne mara zobozdravnikov. Ko pomisli na praskalnike, strgalnike, vrtalnike, brizgalnike, pihalnike, klešče, kavlje, kline… Oh, kaj še? Pa stiskanje po ustih.

Hm, kaj pa krokodil. Krokodil nima enega, ampak deset zobozdravnikov. Eden pač ne zadostuje za njegovo ogromno zobovje. Preden pričnejo z delom, mu na sredino gobca zagozdijo debelo palico.

Ste vedeli? Kaj pa mrož? Njegovi okli so izjemno dolgi. Prav tako se podaljšajo njegovi obiski pri zobozdravniku v neskončnost. Kaj pa se dogaja z levi? Kakšni so njihovi zobje? In nilski konj? Zobozdravnik mora zlesti kar v njegov gobec. Groza! Kaj pa slon? Tako mogočna in ogromna žival! Zobozdravniki morajo kar splezati nanj, da mu lahko pregledajo zobe in okle. Kaj pa se dogaja s kravo? Njeni zobje se hitro obrabijo, saj ves čas prežvekuje travo. Joj, kaj pa je z zajcem? Vsega se boji. Kako se ne bi bal zobozdravnika! Najbolje pa se godi žabi, saj nima zob. Torej, zobozdravnika sploh ne obiskuje. Kako pa se potem nasmehne žaba? Ja, le kislo se drži.

Prijetno branje in raziskovanje, drage bralke, dragi bralci.