Izšla je Vihra mečev, tretji del Pesmi ledu in ognja

0
201

Ljubljana, 30. junija 2010 – Založba Mladinska knjiga je pravkar izdala Vihro mečev, tretjo knjigo iz serije Pesem ledu in ognja, ki jo je piše George R. R. Martin. Po Igri prestolov in Spopadu kraljev je avtor ustvaril še silovitejši svet viteških idealov, prelomljenih obljub, zahrbtnih spletk in nizkotnih hotenj. Tretjo od sedmih knjig epske fantazijske mojstrovine je prevedel Boštjan Gorenc.

 

Avtor v pojasnilu na začetku zgodbe zapiše, da je Pesem ledu in ognja prikazana skozi oči oseb, ki so včasih oddaljene več sto ali celo tisoče milj. Nekatera poglavja trajajo dan, nekatera samo eno uro; spet druga lahko opisujejo dva tedna, mesec ali polovico leta. S tako zgradbo pripoved ni strogo zaporedna; včasih se pomembne reči dogajajo sočasno, tisoče milj narazen. Prva poglavja Vihre mečev ne sledijo zadnjim poglavjem Spopada kraljev, ampak se z njimi prekrivajo. Zgodba se začne s pregledom nekaterih reči, ki so se dogajale na Pesti prvih mož, v Rečnjavi, Harrendvoru in na Trizobu med bitko na Črni vodi v Kraljevem pristanku in tik po njej …

 

Dnevu sta vladala sivina in rezek mraz, psi pa niso zavohali ničesar …

 

S temi besedami vstopamo v tretji del kultne fantazijske serije, ki ga slovenski bralci že nestrpno čakajo. Doslej najobsežnejša knjiga v seriji Pesem ledu in ognja obsega 1167 strani večjega formata, stane 39,96 evrov, natisnjenih pa je 2000 izvodov.

 

Dodatne informacije:

http://www.harryjezakon.com/fantazijska_literatura/knjige/pesem_ledu_in_ognja

http://www.westeros.org/