JESENSKE PONOVITVE: Ljudje, kraji in stvari

0
65
Klemen Kovačič, Vito Weis, Janja Majzelj, Liam Hlede, Klara Kastelec, Nataša Keser, Blaž Šef; foto Ksenija Mikor

Duncan Macmillan

LJUDJE, KRAJI IN STVARI

Prevod: Andrej E. SkubicRežija: Matjaž PograjcIgrajo: Daša Doberšek, Liam Hlede k. g., Klara Kastelec k. g., Nataša Keser, Klemen Kovačič, Janja Majzelj, Maruša Oblak, Ivan Peternelj, Robert Prebil, Matej Recer, Katarina Stegnar, Blaž Šef, Matija Vastl, Vito Weis

Emma je igralka in odvisnica. Pri delu se mora razcepljati v različne osebnosti, zato se med rehabilitacijo le težko sooča sama s sabo. Duncan Macmillan njeno odvisnost od drog in alkohola učinkovito sopostavi z igralsko odvisnostjo od nastopanja pred občinstvom, obenem pa ne nakaže lahkega izhoda. Matjaž Pograjc z ekipo je pravi formalni izraz za Emmine stiske tokrat našel v prepletu igranega in lutkovnega gledališča.

»Presunljiva drama borb za preživetje.« (M. Tušar, Radio Slovenija)»Pograjc ustvari svet, ki je hkrati znan in nenavaden, ter vabi k preizpraševanju meja med resničnim in namišljenim.« (B. Zajc, Delo)»… izjemna prezenca, prepričljivost in energičnost Janje Majzelj …« (A. Lorger, Sigledal)»Vsekakor gre za zelo uspelo predstavo, ki se ponuja kot odlično izhodišče za pogovor z mladimi.« (E. Kovač, Družina)»Celotna uprizoritev je presunljiva.« (B. Jozelj, Kralji ulice)

Sreda, 13. 9., ob 19.30Četrtek, 14. 9., ob 19.30Petek, 15. 9., ob 19.30Sobota, 16. 9., ob 19.30

Nakup vstopnice

15 € / 9 € (dijakinje_i, študentke_i, upokojenke_ci)