Joga vadba z mudrami

0
150

Vabim Vas, da preizkusite starodavne jogijske položaje, ki pozitivno vplivajo tako na telo, kot na duha. Začeli bomo z osnovnimi, lažjimi položaji, ki se bodo počasi stopnjevali. V vadbo sem vključila tudi mudre; to so različni položaji rok in prstov z namenom izboljšanja energetskega pretoka. Mudre izvirajo iz Starega Egipta, prakticirali so jih že v piramidah.

Za vadbo si poiščite primeren prostor, kjer Vas nihče ne bo motil. Zelo priporočljiva je vadba zjutraj, lahko pa tudi kateri koli drug del dneva. Idealno je vaditi vsak dan. Pred vadbo ne uživajmo večjih obrokov. Za vzdušje poskrbimo z nežno glasbo, kadilom in svečko.

Med vajami poskušajte začutiti telo v različnih pozicijah, ne naprezajte se in ne pretiravajte. Bodite nežni do sebe.

 

Usedemo se na tla, prekrižamo nogi »po turško«, zravnamo hrbet, roki položimo na kolena, dlani gledajo navzgor, zapremo oči. Pogled z zaprtimi očmi usmerimo rahlo navzgor in daleč naprej v točko na obzorju. Dihamo s trebuhom, ob vdihu potisnemo trebuh ven in ob izdihu ga potegnemo noter. Dihamo skozi nos.

Zdaj naredimo MUDRO ZAŠČITE. Na prsni koš položimo dlani, roki sta v zapestjih prekrižani. Prsti so ravni in skupaj.

Mudro držimo tri minute, dihanje je globoko in umirjeno. Pozorni smo na občutke v telesu. V mislih si ponavljamo: varujem se pred vsemi, ki več jemljejo, kakor dajejo. Obkrožam se z radodarnimi in ljubečimi prijatelji.

Po treh minutah roki sprostimo, položimo na kolena, naredimo nekaj vdihov in izdihov in že smo pripravljeni za vadbo.

GORA

Stojimo s stopali skupaj in rokami ob telesu. Dlani združimo pred prsnim košem. Vdihnemo in dvignemo roki nad glavo, držimo in dihamo. Z izdihom sprostimo roki v prvotni položaj. Vajo ponovimo dvakrat.

ANGEL

Stojimo s stopali skupaj in rokami ob telesu. Vdihnemo, dvignemo roki nad glavo, združimo dlani in naredimo korak v desno, roki spustimo, damo za hrbet in prepletemo prste. Vdihnemo in se z izdihom spustimo naprej, roki damo čimbolj naprej čez glavo. Ponovimo še enkrat, tokrat začnemo z levo nogo.

POLOŽAJ POPOLNE SPROSTITVE

Uležemo se na hrbet, roki sta ob telesu, dlani gledajo navzgor, zapremo oči. Dihanje je mirno, popolnoma se sprostimo v tem položaju.

 

Vaje so povzete po knjigah Joga s Sabrino in Mudre življenja avtorice Sabrine Meško.

Lahko se pridružite skupinski vadbi, možni so tudi individualni termini. Vse informacije dobite na tel. št.: 041 619 035.

 

Pa veliko čudovitih izkušenj ob vadbi joge!