Joga z žuželkami

0
579

Otrokom je vadba joge veliko naravnejša kot odraslim. Zdi se, kot da so mojstri joge pri kreiranju posameznih poz opazovali načine, na katere se premikajo malčki.

V roke mi je prišla zanimiva slikanica Joga z žuželkami, namenjena najmlajšim do 4 let, ki je izšla pri založbi Samala. Čeprav občasno izvajam določene jogijske položaje, pa sem z radovednostjo želela s svojim 7-letnim sinom poskusiti tudi te, opisane v slikanici. Povsem samozavestno sva začela z izvajanjem položajev, češ, saj so ti namenjeni najmlajšim, toda že na drugi strani sem se borila z gosenico, s plazenjem in gomazenjem, medtem ko me je sin hihitajoče se prehitel za njegovih 5 goseničnih dolžin.

Vadba joge z žuželkami bo malčkom prinesla morje užitkov, ker je podobna zanimivi igri posnemanja: spoznavanja žuželk in njihovih gibov. Še boljše; če starš izvaja vajo skupaj z malčkom, bosta poleg neizmerne zabave tudi učvrstila svojo vezo. Ne pozabimo, da joga razvija motoriko, nekateri položaji pa pomagajo pri prebavi, krepitvi hrbtnih in drugih mišic. Zgodnje spoznavanje otroka z jogo mu v prihodnosti prinaša le dobrobiti.

Sploh ni pomembno, da izvajate vse jogijske položaje odlično. Bodite ustvarjalni, izvajajte vajo tako, kot se vam v tem trenutku zdi naravno. Pomembno je, da uživate v vadbi. S posnemanjem položaja žuželk pa se bolje spoznavamo tudi z okolico.

Slikanica Joga z žuželkami, ki jo lahko kupite pri založbi Samala, vodi otroke skozi deset pravih jogijskih položajev, ki so poimenovani po žuželkah in malčke povlečejo v privlačen igriv tok domišljije in gibanja. Prav radovedna sem, kako boste vi s svojim malčkom izvedli položaj gosenice 🐛 ali pajka 🕷. 😀