Joga za dobro jutro

0
1465

V nič kaj prijetni situaciji, v kateri smo trenutno obtičali, obkroženi z lavo informacij, ki bruha iz najmogočnejšega vulkana strahu, ne pozabite na naše najmlajše, ki se skupaj z vami prvič soočajo s pandemijo, ukrepi izolacije in s tem odpovedjo vseh svojih aktivnosti in druženja s prijatelji. Naši najmlajši, ki so se še pred kratkim nasmihali prihajajoči pomladi, se tako soočajo s socialnimi posledicami.

V dnevih, ko se je življenje dobesedno ustavilo, izkoristite za povezovanje s svojimi otroki in samim seboj. Zazrite se vase in skušajte svojim najmlajšim, ki so še posebej občutljivi, predstaviti, kako pomembno je poglobiti se vase, kako pomembno je v teh trenutkih poiskati mir in se ponovno povezati. Pogovarjajte se, igrajte, rišite, prisluhnite jim… morda boste presenečeni, v kaj se je razvil vaš otrok  v vsem tem vrvečem času, ko so vas šolske in službene obveznosti ter ostale aktivnosti oddaljile. Izkoristite privilegij, ki vam ga dana situacija ponuja.

V iskanju povezanosti vam lahko pomaga tudi čudovita slikanica Joga za dobro jutro, ki je izšla pri založbi Samala. ​Ta slikanica položaj za položajem otroke in starše popelje v jogijsko vadbo. Namenjena je skupnemu druženju, vzpostavljanju stika s telesom in spoznavanju pravih jogijskih položajev. Omogočajo jim, da veselo pozdravijo jutro ter se podajo na vsakodnevne dogodivščine z namenom in zaupanjem.

Odprite knjigo in naj se vaša pustolovščina začne. Postanite pogumen smučarski skakalec, ki se pripravlja na polet, morda strela, ki švigne skozi nebo. Ali pač igriv pes, ki se preteguje. Umirite razpršenost misli in čustev, katerim ste v teh dneh še posebej izpostavljeni. Zaupajte! Pomembno je, da zaupate! Z zaupanjem, srčnostjo in spokojnostjo gradimo stopnico k boljšemu jutri.