Klementina Golija čestita Ventilatorju besed

0
157

Ventilator besed, ki letos obeležuje že 14.letnico delovanja na področju kulture in izobraževanja, spremljam že od vsega začetka. Spletna revija obravnava različne zvrsti umetnosti, v ospredje postavlja poezijo, književnost in likovno umetnost,  poroča o aktualnih razstavah in se loteva intervjujev z različnimi ustvarjalci.

Glavna urednica in ustanoviteljica Vladimira Rejc se izraža skozi poezijo in je avtorica številnih pesniških zbirk. Najino prijateljstvo in sodelovanje se je udejanilo v knjižni izdaji Zdrobljene misli, Vladimira Rejc kot tenkočutna opazovalka življenja in zapisovalka misli, ki nas nagovarjajo k poglobljenemu razmisleku, me je povabila k likovnem oblikovanju na temo njene poezije.

Glede na to, da se tudi v poeziji osredotoča na bistvo, sem se odločila, da bralcu približam poezijo skozi asketsko črno ekspresivno risbo, ki je stalnica in gradnik mojega likovnega opusa.

Ventilatorju besed želim tudi v bodoče uspešno in kreativno delo. Vedno znova nas navdihuje, izobražuje, bogati naš vsakdan ter nas popelje v svet umetnosti in kulture.

mag. Klementina Golija