Knjiga za današnji dan

0
54

Drage bralke, dragi bralci, radi berete? Lahko nam pišete na: vladka@ventilatorbesed.com

Ali si pripravljen izpustiti svojega notranjega zmaja? Spusti svoje skrivne zmožnosti na svetlo in postani neustavljiv! Kako pa aktiviraš vse te čudežne sposobnosti, da zaživiš kar najbolje?

Najboljši način, da stopiš na naslednjo stopničko, da ti bo še bolje, je ta, da tiho sediš in ne misliš na nič. Čakaj malo, Becky! Ne zveni tole malce noro, nekam čudaško? No, v resnici je veliko težje, kot se ti zdi. Izzivam te, da to poskusiš poleti samo eno minuto. Zapri oči in sedi pri miru, brez govorjenja, in ne misli na nič. Če ti skozi glavo švigne misel, jo vljudno prosi, naj odide, in začni od začetka. Le daj, poskusi. Kar zdaj.

Ali si zdržal celo minuto? Zelo zahtevno je in potrebna je vaja, zato naj ti to ne vzame poguma!

Pri večini ljudi je um kot opica, ki rada skače od ene misli do druge. Vse te misli lahko zelo motijo našo pozornost in zbranost in nam preprečujejo, da bi se povezali s svojo duhovnostjo. Duhovnost je tisti del nas, ki ga ne moremo videti, vendar zanj pravijo, da je večen. Umirjanje uma je veščina, ki se jo je treba naučiti kot katerekoli druge, na primer vožnje s kolesom ali branja.

(Becky Cummings: Čarobni jaz, duhovnik vodnik k zdravju in zadovoljstvu za otroke, Založba Primus, 2022)