Knjižna uspešnica Damjane Bakarič o ljubezenskih odnosih

0
153

Damjana Bakarič, znana novinarka in pisateljica, je v knjigi Razmerja opisala zgodbe različnih moških in žensk, ki nam pripovedujejo o svojih ljubezenskih razmerjih. Napakah. Lekcijah. O tem, kakšni so lahko bližnji odnosi, ko ne prepoznamo svoje vrednosti, ko se ne spoštujemo.

Morda vas bodo te zgodbe spomnile nase. Morda vam bodo odprle oči.

Morda vas bodo navdihnile, da se boste odločili prekiniti strupene odnose. Morda se boste končno začeli spoštovati. Morda vas bo sram. Morda boste jokali. Morda boste pobesneli in se ujezili.

Pomembno je le to, da v vas vzbudijo vprašanja o sebi. O svojih odločitvah. O tem, ali ste na pravi poti.

To so zgodbe, ki jih je napisalo življenje.

Zgodbe moških in žensk, ki so se iskali. Ki so iskali sebe. Nekoga, ki bi jih ljubil, ker niso zmogli ljubiti sebe. Ki so iskali druge le zato, da jim ne bi bilo treba najti sebe. Nekateri so se našli, drugi se niso.

11 zgodb o ljubezenskih odnosih, v katerih, kako smešno, ni ljubezni. Ljubezen, ki pride, se naseli, pa vendar je nihče ne ceni.

Ljudje so prestrašeni; strah jih je, da bi se pred nekom, do katerega jim je, razgalili.

Čeprav, kako hecno spet, si vsi želijo ljubezni in intimnosti. A se ne zmorejo odkriti, pokazati, kakšni so, ne pred seboj, kaj šele pred drugim. Ker so lahko zavrnjeni, ko jih bo drugi ugledal v njihovi pravi luči.

Kakšna škoda. Časa. Energije. Zapravljene možnosti življenja. Zapravljeno življenje.

Ljubezen pride. Postoji. Je. Čaka. In če je ne znaš negovati, ne ujeti, gre. No, gre tako in tako zmeraj. Takšna je. Zato, ko jo začutiš nekje, da je, da je prišla, se ji pokloni.

Razgali se. Ne trudi se je ujeti. Samo glej jo, neguj. Skrbi zanjo tako, da bo vselej svobodna. In morda bo tako ostala trenutek dlje.

Takole pravi Damjana:

»Zame je ljubezen nekaj vseobsegajočega, dobrega, pogumnega, je v tebi, je konstruktivna, ljubezen gradi in ne ruši. Zakaj potem toliko ljubezenskih razmerij uničuje, ruši, tepta, ubija?

Romantični filmi in ideje so eno, resnično življenje drugo. Čeprav sama v teh romantičnih in ljubezenskih razmerjih ne vidim niti malo ljubezni. Kakšna ironija.

Vidim le določene vzorce in rane, ki jih ljudje nismo sposobni ali pa si jih preprosto ne želimo zaceliti. In ranjen človek bo ranil drugega. Vse dokler tega kroga nekdo končno ne preseka.«

Razmerja lahko samo nekaj dni naročite 30 % ceneje in prihranite kar 6,60 €!