Korona vrt

0
211

Beseda, ki sem jo od začetka tako dolgo pričakovanega leta 2020 slišala že vsaj 2020 krat….preveč.

V meni izziva strah in spoštovanje obenem. Očesu neviden organizem, pa take težave….. ne samo pri nas, povsod. Je preveč napihnjeno, je virus pobegnil, nam lažejo, je res, je bilo potrebno, smo preveč izkoriščevalska vrsta, smo vsi vsemogočni, vsi egotripi? Kam se je umaknila, hvaležnost, ponižnost, sreča ob malih stvareh, pospravili smo jih pod koleščke nakupovalnih vozičkov in bančnih kartic. Vsi imamo vsega preveč, to je resnica, eni jo priznavamo, eni še vedno zanikajo….vztrajno…..

Nisem odpotovala na načrtovan in dolgo pričakovan dopust v Afriko, ker  je bilo potovanje odpovedano, marčevska  rojstnodnevna čestitka je med drugimi bila tudi odpoved v drugi službi…. udarec na udarec, rekli bi…..

A sem nekako vedela da obstaja tudi svetla stran te zgodbe.

Najprej sem se naspala, bila sem toliko izčrpana in nezavedna glede te situacije!  Kosila sem vsak dan ob isti uri pri starših, končno se preselila in že cela dva meseca spim na isti lokaciji, neverjetno!

S starši smo hodili vsak dan na vrt, seveda imenujem ga Korona vrt. Vzgojili smo solato, zelje, čebulico, češnje in „nešpule“ in še veliko tega, zase in za prijatelje….vsak dan hodimo domov s polno košarico. Rabimo celo uro časa za zalivanje. Vse sorte trave so se same vzgojile, jih sovražim…..Veliko dela, a mi ni žal.  Doma sem preko video linka vadila, kar je tudi neverjetna izkušnja, saj se moje stanovanje lahko transformira v dvorano, spalnico, jedilnico. Seveda sem pospravila staro kramo, prebrala knjige in imela dovolj časa zase. Prenavljanje stanovanja mojih staršev je poskrbelo za to, da ne bo dolgčas in da je treba po trgovinah, ter imet mojstre…..

Žal mi je vseh, ki jim je virus vzel življenje. A smrt kot taka je samo del življenja. Sprejmem jo tako, kot druga razmišljanja in ideje, ki so se porajale v prostem, času. V službo sem hodila nekajkrat na teden, ločeno od šefa. Pakiranje Planike v takih okoliščinah  je bilo izziv, ki sem ga sprejela in izpeljala. Upam da drugega vala ne bo, veselim se morskim valovom. Znanje, ki sem ga pridobila bom delila naprej. Namenoma pišem o dobrih plateh izolacije, saj jih je bilo veliko! Ostanite negativni!

Ana Božulić