Lepote Narodnega parka Krka

0
513

“Tjedan odmora vrijedan” je akcija hrvaškega Ministrstva za turizem in šport in Hrvaške turistične organizacije, ki vsako leto v oktobru omogoča obisk in spoznavanje drugih delov Hrvaške vsem prebivalcem Hrvaške, in sicer po akcijski ceni za vse turistične izdelke, od nastanitve, prevoza, znamenitosti pa vse do gostinskih storitev in različnih izkušenj. Seveda pa popusti veljajo tudi za tuje goste, ki se v tem tednu znajdejo na Hrvaškem pa tako lahko tudi oni izkoristijo odlične popuste za obiske narodnih parkov in drugih znamenitosti.

Narodni park Krka me vedno očara, zato sem ga ob tej priložnosti ponovno obiskala. Posebnost parka je lehnjak, ki je na reki ustvaril znamenite slapove (najpomembnejša sta Roški slap in Skradinski buk). Okoli slednjega poteka izobraževalna pot, dolga 1900 metrov. Zaradi obsežnih vodnih površin sta v parku bogati flora in favna. Tako se na zavarovanem območju nahaja preko 1000 rastlinskih vrst in podvrst, endemične ribe in številne ptice. V tem tednu so namenili pozornost pticam

Obiskovalci Narodnega parka Krka so si lahko v tem tednu ogledali razstavo ptic na panojih, ki jih je s spretnim fotografskim očesom v objektiv ujel Peter Sabol. Na območju Narodnega parka Krka živi 229 vrst ptic v sedmih različnih habitatih.