Literarni natečaj na temo POTOVANJE

0
1069

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z založbo Primus razpisuje literarni natečaj na temo »POTOVANJE«, in sicer v obdobju od  05.04.-15.06.2021.

Drage bralke, dragi bralci, imate radi potovanja? Kaj vam pomenijo? Ste si kakšno potovalno dogodivščino posebej vtisnili v spomin? So na vašem potovanju nastajali zapiski, dnevniki, fotografije?

Pojem POTOVANJA pojmujemo zelo široko. Ne pričakujemo samo fizičnih potovanj, ampak tudi vse, kar lahko v prenesenem smislu lahko imenujemo POTOVANJE. Vse, ki jih vznemirja opisati zgodbo svojega ali tujega potovanja, prisrčno vabimo k sodelovanju.

 

NAVODILA:

Literarni natečaj je namenjen vsem, tako mlajšim kot starejšim. V svoji zgodbi opišite doživetje vašega potovanja, fizičnega ali duhovnega. Dotaknite se vsaj enega izmed zgornjih vprašanj.

Tekst naj ne bo daljši od 1 tipkane strani.

Ob poslanem prispevku v word obliki navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za literarni natečaj POTOVANJA.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15.06.2021,  bomo sproti objavljali na naši spletni in www.ventilatorbesed.com in FB strani kakor tudi na medijskih straneh založbe Primus.

 

NAGRADE:

ZA NAJBOLJŠE PRISPEVKE OSEB STARIH OD 12-17 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Knjiga založbe Primus Presneti deveti, Darja Arh Centrih in knjiga založbe Ventilator besed Potovanje nemih obrazov.

2.nagrada – Knjiga založbe Primus Varuhi časa, Janja Naglič in knjiga založbe Ventilator besed Železna volja

3.nagrada – Knjiga založbe Primus Zmaj s srcem, Iztok Brišnik

ZA NAJBOLJŠE PRISPEVKE OSEB STAREJŠIH OD 18 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – Knjiga založbe Primus, Zgodba o potovanju, Vid Legradič in knjiga založbe Ventilator besed Potovanje nemih obrazov.

2.nagrada – Knjiga založbe Primus Veliki rog, Emilijan Čuček in knjiga založbe Ventilator besed Železna volja

3.nagrada – Knjiga založbe PrimusDnevnik malega glasbenika na velikem oceanu, Matej Grahek

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in  dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Založbo Primus.

Vabljeni k sodelovanju!