Literarno-likovni natečaj: Moj najljubši dan z mamo/očetom

0
605

16

 

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Založbo Zala, organizira literarno-likovni natečaj na temo na temo Moj najljubši dan z mamo/očetom, in sicer v obdobju od 12. maja do 15. septembra 2022.

V pomoč vam je lahko knjižna noviteta Založbe Zala Dan z očkom, ki jo je ustvaril uveljavljen švedski pisatelj Bo R. Holmberg, za ilustracije, ki še dodatno vzpodbudijo k razmišljanju, pa je poskrbela Eva Eriksson.

Se spominjate dneva, trenutka, potovanja, praznovanja, morda enkratnega srečanja,  ki ste ga preživeli z mamo, očetom? Kateri se vam je najbolj vtisnil v spomin? Bi ga kar ponovili? Ste bili ponosni na ta dan? Zaupajte nam ta trenutek, bodisi v obliki risbe ali proze.

 

Tim čaka očka na postaji. Mirno stoji, kot mu je naročila mami, dokler ne pripelje vlak.

Očka izstopi in oba se razveselita. To bo samo njun dan…

 

Tim čaka na postaji, na peronu.

Mesta še ne pozna. Pred kratkim se je preseli sem. Tukaj živita z mami. Oče ne pozna mesta, zato ga fant s takim veseljem vsem predstavlja. Očka živi nekje drugje. V drugem mestu. Tima je do perona pospremila mami, kajti danes pride očka z vlakom. Ves dan bosta preživela skupaj. Tim in Johnny. Timovemu očku je ime Johnny.

 

Literarno-likovni natečaj je namenjen otrokom od 5 do 18 let.

Če boste dogodek narisali, vas prosimo, da nam vašo sliko s pomočjo staršev/mentorjev pošljete v jpg obliki na naš elektronski naslov, če pa ga boste opisali, pa nam prispevek pošljite v word obliki.

Ob poslanem prispevku navedite tudi ime in priimek oziroma vzdevek avtorja, starost avtorja in morebitnega mentorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš/mentor soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarno-likovnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za literarno-likovni natečaj na temo Moj najljubši dan z mamo/očetom.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15.09.2022,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

NAGRADE

Najbolj zanimive tri izdelke bomo nagradili.

  1. nagrada: slikanica Dan z očkom Založbe Zala in Železna volja založbe Ventilator besed
  2. nagrada: slikanica Dedkov otok Založbe Zala
  3. nagrada: slikanica Nevidni Založbe Zala

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com in dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.