MEDNARODNI DAN MUZEJEV IN SKRIVNOSTNA KAMŠT

0
88

V sredo, 18. maja 2022 vas med 11:00 in 17:00 uro vabimo, da obiščete Idrijsko kamšt in si ogledate URBANO RAZSTAVO o tem izjemnem spomeniku kulturne dediščine in njegovem pomenu skozi čas.

V družbi muzejskega vodnika vam bomo predstavili NOVOSTaplikacijo za pametne telefone Skrivnostna kamšt, ki s pomočjo 3D modela in animacij približa delovanje Kamšti in tiste njene elemente, ki so bili očem vedno skriti, danes pa niso več ohranjeni: pogonsko in črpalno drogovje, nihalni in troramni vzvodi, črpalka…

Idrijska kamšt digitalno – predstavitev

Ob 16:00 uri ste na spoznavanje mogočne Kamšti vabljeni otroci. V MUZEJSKI DELAVNICI boste iz reciklažnega materiala sestavljali pogonska kolesa in miniaturno vodno črpalko. Z brezplačno delavnico se pridružujemo akciji ZPM Slovenije v Tednu družine od 15. do 22. maja 2022.

Mednarodni dan muzejev bomo obeležili z DNEVOM ODPRTIH VRAT MESTNEGA MUZEJA IDRIJA za posameznike na vseh lokacijah in tako počastili 10. obletnico vpisa Idrije na UNESCO Seznam svetovne dediščine.

Urbana razstava bo v amfiteatru pred Kamštjo na ogled do 20. junija 2022. Aplikacija Skrivnostna kamšt pa bo odslej na voljo obiskovalcem Kamšti s pomočjo skeniranja QR kode, ki je dostopna na lokaciji Kamšti.