Mednarodni »Naj, naj, naj festival« v Zagrebu

0
112

Mestno gledališče Žar ptica bo od 26. 4. do 1. 5. organiziralo 11. tradicionalni mednarodni „Naj, naj, naj festival“.

 

Festival je utemeljen leta 2001 z namenom, da prikaže mladi zagrebški publiki v času spomladanskim šolskih počitnic najboljšo produkcijo vseh profesionalnih otroških gledališč na Hrvaškem. Posebnost festivala je ta, da so prav vse predstave brezplačne. Na ta način se omogoča otrokom, da šolske počitnice preživijo uživajoč v najboljših gledaliških predstavah in hkrati razvijejo ljubezen do gledališča. Uspešnost dosedanjih Naj,naj, naj festivalov potrjuje dejstvo, da je le-ta leta 2007 postal mednarodni. Festivalska konkurenca je tako obogatena z različnimi pristopi gledaliških umetnosti za otroke, ki predstavljajo svojevrstnost vsake države gostiteljice iz Evrope in sveta. Letos bodo v mednarodni konkurenci sodelovale gledališke skupine iz Nemčije, Italije, Slovenije in Japonske.

 

Festival ima tekmovalni duh. Strokovna žirija je sestavljena iz eminentnih gledaliških kritikov, ki izbirajo in nagrajujejo najbolj uspešne predstave s skulpturo »Zlato žar ptico«, in sicer v desetih kategorijah.

 

V šestih festivalskih dneh si bo možno ogledati 17 najboljših, najnovejših in najbolj zanimivih predstav po izboru selektorice Festivala, dramaturginje in teatrologinje Mire Muhoberac.

 

Vstopnice ni možno vnaprej rezervirati. Le-te se lahko prevzamejo 2 uri pred pričetkom predstave na blagajni gledališča, kjer se predstava odvija.

 

Program predstav si lahko ogledate na:

http://www.zar-ptica.hr/include/pdf/program2011.pdf

 

Vabljeni na festival!

 

 

 

Prevedla: Dunja Krajnc