MESTNA KNJIŽNICA IZOLA GOSTILA OTROKE IZ TUZLE

0
85
Konec avgusta so bili naši gostje osnovnošolski otroci iz Tuzle, stari od 9 do 13 let. V Slovenijo so prišli v ponedeljek, njihovo letovanje pa je organiziral Zavod Krog iz Kopra, ki ga vodi gospa Emina Hadžić. V enem tednu so si ogledali naša obalna mesta, soline, se peljali z ladjo Subaquatic in se kopali v morju. V Ljubljani so obiskali tovarno čokolade, naredili so tudi svojo čokolado in bili na sprejemu pri predsedniku države Borutu Pahorju. V naši knjižnici so prisluhnili ljudskim pravljicam iz Istre, prebirali pa so tudi slikanico Žirafa Cveta, ki jo je napisala in ilustrirala mlada slovenska ustvarjalka Tina Perko. Prebrali so tudi Puškinovo pravljico Starec in zlata ribica ter se o njej pogovarjali s svojimi učiteljicami. Naša redna gostja, šivilja Lijana Perko, je deklicam (teh je bilo 11) podarila punčke iz blaga, ki jih je sama sešila. Dečki (bilo jih je 9) so prejeli različne igrače, od barvnih kred do orglic in domin, vsak nekaj.  Alma Rizvanovič, tudi naša zvesta bralka, je otrokom podarila sladkarije, jim  prinesla sveže krofe in višnjev sok.  Knjižnica pa je otroke obdarila z zvezki (naslovnice je ilustrirala Martina Ljubič iz Izole), svinčnike in majice. Dogodek je posnela tudi koprska TV.
Več o Zavodu Krog si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://www.zavod-krog.si/.  Če pa bi želeli pomagati pri njihovi akciji Podarimo nasmeh, v okviru katere otrokom iz ogroženih okolij omogočajo počitnice pri nas, ste seveda tudi vabljeni.
Upamo, da so bili otroci zadovoljni z obiskom pri nas in da nas bodo ohranili v lepem spominu. S prijaznim osebjem Zavoda Krog pa bomo sodelovali tudi v prihodnje.
Špela Pahor, Mestna knjižnica Izola