Mestni muzej Idrija: Bevkovi dnevi 2021

0
74

V sklopu Bevkovih dnevov 2021 in Dnevov evropske kulturne dediščine vas v nedeljo, 19. septembra vabimo na obisk v Zakojco, na Dan odprtih vrat Bevkove domačije.

Domačija bo na ogled  med 10. in 17. uro. Prireditev smo naslovili Pri Bevku po kruhu diši, Dober tek! je namreč naslov letošnjih dnevov Evropske kulturne dediščine v Sloveniji. Organizatorji se na ta način pridružujemo aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021. Osrednjo kulturno prireditev, ki bo potekala pred domačijo pa bomo domoljubno obarvali in jo posvetili  30-letnici samostojne države Republike Slovenije.

Konec leta 2019 in v začetku 2020 je Mestni muzej Idrija poskrbel za prenovo krušne peči v Bevkovi domačiji. Obnovo smo tudi dokumentirali in pripravili polurni filmski zapis, ki ga bomo premierno predstavili v sklopu dneva odprtih vrat. Istočasno si ga boste lahko prvič ogledali tudi na You Tube kanalu Mestnega muzeja Idrija.

  • 10:00 – 17:00  Dan odprtih vrat – brezplačen ogled domačije
  • 10:00 – 12:00 Peka in pokušina kruha, (TD  Pod Kojco)
  • 12:00                Kulturni program (nagovori organizatorjev, slavnostni govornik Silvester Gabršček, vodja sektorja za nepremično kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo RS, KUD Iris Bukovo)
  • 15:00                Ogled filma Volarjeva peč v Zakojci

Ob ogledu domačije oziroma udeležbi na dogodku je dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev obvezno za vse obiskovalce starejše od 15 let.

Lepo vabljeni!