Mestni muzej Idrija – novice

0
31

 

NAŠ NOVIČNIK
21. januar 2021, št. 15

 

 

Srečko Logar – znane idrijske osebnosti

Na današnji dan, 21. januarja 1953 obeležujemo datum ustanovitve Mestnega muzeja Idrija. Datum smo želeli počastiti s kratko animirano predstavitvijo Srečka Logarja – enega od pobudnikov ustanovitve muzeja in njegovega prvega ravnatelja.
To je prva izmed animacij na temo znanih idrijskih osebnosti. Vabimo vas, da tudi sami prispevate vtise o izbranih osebnostih, ki jih bomo mesečno predstavljali, in nam jih pošljete v obliki ilustracij ali drugih kreativnih izdelkov. Konec leta jih bomo strnili skupaj.

Povezava na animacijo …

 

Konservatorsko – restavratorska obnova kmečke skrinje

V decembru 2020 smo za vas odprli praznično skrinjo, v katero smo skrili polno presenečenj. Te so bile času in vsebini praznikov primerne, pripravljene v obliki krajših video zapisov. Danes pa je pravi trenutek, da vam predstavimo tudi skrinjo iz naše etnološke zbirke. O zahtevni obnovi skrinje govori restavrator Zoran Flander.

Prikaži več…

 

Muzejska fototeka za prihodnje generacije – Muzej izza kulisja

Mestni muzej Idrija skrbi tudi za obsežno muzejsko fototeko, ki obsega slikovno gradivo predvsem iz Idrijskega in Cerkljanskega območja ter sega v različna obdobja nastanka.

Prikaži več …