Mestni muzej Idrija

0
28

 

NAŠ NOVIČNIK
20. november 2020, št. 12

 

 

OBLETNICE:

UNESCO – 75 let

16. novembra smo praznovali 75. obletnico ustanovitve UNESCA – organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo. Z UNESCO seznami sta povezana tudi Idrija in naš muzej, ki je sodeloval pri pripravi kar dveh nominacij: Dediščina živega srebra Almadén in Idrija ter Klekljanje čipk v Sloveniji.

Prikaži več …

 

Resnična zgodba kot ključ za razumevanje dediščine
Mestni muzej Idrija kot partner lokalne akcijske skupine “LAS s CILjem” sodeluje pri projektu Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost. Izhodišče projekta DUO je dejstvo, da je bilo na Idrijskem vedno potrebno biti inovativen na vseh področjih življenja, če so ljudje želeli preživeti v sicer zelo neprijaznem bivalnem okolju. Kako se inovativnosti lotevamo danes, si lahko preberete v prispevku.

Prikaži več …

 

Bevkovo leto 2020 v Mestnem muzeju Idrija

Koledarsko leto 2020 je bilo v spomin na pisatelja s Cerkljanskega razglašeno kot Bevkovo leto. V Mestnem muzeju Idrija smo se tekom leta še posebej trudili počastiti dva jubileja, saj je muzej skrbnik dela bogate Bevkove zapuščine. V branje vam ponujamo kratek povzetek pestrega dogajanja.

Prikaži več …