Milena Miklavčič: Ženske, Založba Ekslibris (1. ponatis)

0
89

 

Pri Založbi Ekslibris je izšlo prozno delo ŽENSKE izpod peresa Milene Miklavčič, ki je širši javnosti poznana kot novinarka in ustvarjalka del za otroke. Pripravlja najrazličnejše članke za številne lokalne časopise, tudi za Nedelo. Na radiu Sora skrbi za kulturne oddaje. Ob sobotah pripoveduje pravljice otrokom, ki jih lahko slišimo tudi na Radiu Slovenija v otroški oddaji Pravljice za lahko noč.

Pisateljica Milena Miklavčič je ustvarila kar dvainpetdeset ženskih likov, ki jih je strnila pod skupnim naslovom ŽENSKE.

Nastopajo ZOFIJA, TONJA, MOJA, MANCA, VINKA, MAJA in številne druge. Posamezne bomo predstavili v naši reviji Ventilator besed www.ventilatorbesed.com.

 

O svojem delu je povedala avtorica sledeče: "Slikarko Tatjano Ferengja, avtorico naslovnice, najbolj poznajo mladi iz društva Sožitje v Kranju. Pomaga jim, da potujejo v svet glasbe in barv …

Zadnja leta se Tatjana Ferengja z vso strastjo predaja mandalam. Eno od njih je izbrala tudi za naslovnico ŽENSKE …

… Ženska je v večini podobna stebrom velike zgradbe, kateri tudi njej dajejo trdnost pri osrednjih življenjskih nalogah: biti mama, žena, ljubica, hči, kuharica, ustvarjalka … Biti samosvoja …"