Mladinska knjiga se z Lilo Prap predstavlja na knjižnem sejmu v Bologni

0
125

Ljubljana, 23. marca 2010 – Založba Mladinska knjiga se na letošnjem sejmu knjig za otroke in mladino v Bologni predstavlja na svoji stalni stojnici v hali št. 29, ki je tokrat pasje obarvana.

 

Med knjigami Mladinske knjige v prodaji avtorskih pravic že nekaj let vodijo avtorske slikanice Lilijane Praprotnik Zupančič – Lile Prap. Poleg številnih uspešnic iz preteklih let (Moj očka, Dinozavri?!, Kam gredo sanje, Male živali, 1001 pravljica, Mednarodni živalski slovar, Zakaj?) obiskovalcem sejma razkrivamo tudi Lilin naslednji knjižni projekt. Letošnja stojnica Mladinske knjige je oblečena v ilustracije iz njene najnovejše knjige Pasji zakaji, ki izide avgusta 2010 in velja za nadaljevanje njene največje uspešnice Zakaj?

 

Ustvarjanje za otroke bomo v Bologni prikazali še z ilustracijami Tomislava Torjanca (Deklica in velikan, Antonton), Maše Kozjek (Trije prašički, Mišek Miško in Belamiška, Volk in sedem kozličkov) in številnimi drugimi avtorji in ilustratorji, ki so v zadnjih nekaj letih izdali svoja dela pri založbi Mladinska knjiga.

Več informacij o knjigah Mladinske knjige, najdete v katalogu, ki si ga lahko ogledate na spletnem naslovu:http://en.mladinska.com/books/children%60s_books

 

V času knjižnega sejma v Bologni bosta podeljeni dve nagradi: Andersenova nagrada in nagrada Astrid Lindgren. Za slednjo so nominirani štirje avtorji, ki so svoje knjige izdali pri Mladinski knjigi: poleg Lile Prap še Alenka Sottler, Tomi Ungerer (Trije razbojniki) in Svjetlan Junaković (Uganke 100 + 1), ki je tudi med 5 nominiranimi ilustratorji za Andersenovo nagrado. http://www.alma.se/en/Nominations/Candidates/2010/