NAGRADNA IGRA: Jan Paul Schutten: Je to vse?

0
471

O knjižni noviteti: Je to vse?,(Založba Zala, 2021), ki jo je ustvaril uveljavljen, večkrat nagrajeni nizozemski pisatelj Jan Paul Schutten, smo v Ventilatorju besed že pisali.

Glavnemu junaku Viliju se dogajajo zelo nenavadne stvari, za kar poskrbijo njegovi trije dedki, ki kar ne vedo, kako bi se čimbolj dokazali in bili v središču pozornosti.

Vili je na prvi pogled običajen fantič, osnovnošolec. Živi s tremi dedki. Čez cesto ima še tri babice, ki so se nemudoma odselile, saj niso mogle več prenašati napornih, vsiljivih in hvalisavih dedkov.

Napočil je teden, ki ga bo Vili preživel pri dedkih. Vsak dan bo moral v šolo, ki ni ravno blizu. Dedkom se je porodila ideja, da mu sestavijo kolo. Vsi obujajo spomine na svoja otroška in mlada leta; tudi na to, s kakšnimi kolesi so se vozili.

Na prvi pogled je bil Vili navdušen, kasneje pa ne več… Kolo je bilo nenavadno, pa še krevljasto povrhu; seveda ne varno.

Vili se je kljub temu odločil, da odide z njim v šolo. Na poti naleti na polno ovir; tudi nevarnosti. Srečno prispe do cilja, kjer ga pričaka začudena in zaskrbljena učiteljica.

»Ja, učiteljica,« zavzdihne Vili. »Vem, vem. Dobro sem jo odnesel.«

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

Nagradno vprašanje: Kdo je prevedel slikanico  Je to vse? ( Založba Zala, 2021), ki jo je ustvaril Jan Paul Schutten, v slovenski jezik?

Enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 22.10.2021 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, bo Založba Zala podarila en izvod navedene knjige. 

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Nastja Gosar Quinn.