Nagradna igra Knjiga Dohojene stopinje

0
502

“Zame je glasba najsubtilnejše in hkrati najbolj pretresljivo, kar je človek zmogel ustvariti”, Zorko Simčič – pisatelj.

Zorko Simčič je literat, ki v svojih delih analizira problematiko pretresljivih življenjskih zgodb zdomstva. Marsikaj je sam izkusil.

“Pisanje je poklic in tudi delo, pravzaprav je odzivanje na nek nedoumljivi klic.

Vsekakor gre za nekaj, kar je zunaj pisočega. Seveda je potreben tudi talent (ali vsaj nagnjenje k pisanju), ki ga zelo verjetno prinesemo na svet; kdo ve, če ni celo gensko pogojen. Vendar ima pisanje tudi svoj obrtniški del. Napisano besedilo včasih zaživi v vsej polnosti, drugič potrebuje krajšanje, včasih je treba zamenjati besedo, ki se je zapisala, kdaj pa nenadoma ne zazveni sredi stavka ali med stavki, je kdaj potrebno vstaviti premolk.

Prirojeni, pa tudi priučeni lastni občutek, daje pravo mero.”

O ustvarjalnosti; se talent rodi ali to postane; o kraju in času ustvarjanja… sva se pogovarjala za knjigo Čarovnija pisanja, ki je izšla 2005 pri Študentski založbi ( Zbirka Posebne izdaje).

Knjižna noviteta Zorka Simčiča: Dohojene stopinje (Beletrina, 2019) me je navdušila. Spodbudila k branju, pisanju, razmišljanju.

Bralkam in bralcem revije Ventilator besed želim prijetno literarno potovanje.

DOKLER NE ODKRIJEŠ, DA SI NAPISAL VEČ;
KOT SI ŽELEL ALI CELO HOTEL,

NISI V ŽIVLJENJU NAPISAL NIČ.

Drage bralke, dragi bralci kdo je soavtor knjižne novitete Zorka Simčiča: Dohojene stopinje?

Bralcu, ki bo do vključno 16. oktobra 2019 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali knjižno noviteto: Dohojene stopinje.