Nagradna igra: Knjiga Duhovni nauki Avatarja – Starodavne modrosti za sodobni svet, Založbe Cangura

0
120

 

Avatar. Kaj je prva stvar, na katero pomislite ob tej besedi? Film? Modra bitja z dolgimi repi in zašiljenimi ušesi? Slikica, ki si jo izberete, ko se prijavite na kak forum in predstavlja vaš virtualni jaz?

Ponavadi je odgovor nekaj od naštetega. Režiser James Cameron je s filmom Avatar, ki je nagrajen tudi z Oskarjem, širši javnosti predstavil eno najpomembnejših indijskih duhovnih besed in povzročil množično ugibanje kaj sploh je Avatar? Avatar ni neka novodobna pogruntavščina, ki je zrasla na režiserjevem zeljniku. To ni zgolj film. Avatar je nekaj več.

 

Avtor se pri pisanju velikokrat naveže na film zaradi lažjega razumevanja, a knjigo Duhovni nauki Avatarja bi zlahka lahko imenovali kar manjkajoča »Navodila za uporabo«, ki jih ob vstopu v življenje človek ni dobil. Marsikdo si po prebranem reče, da bi bilo veliko lažje živeti, če bi jo dobil že ob rojstvu.

 

Žal tako ne gre, a vseeno se vam ponuja možnost »popravnega izpita«. Knjiga vam ponuja znanje, ki vam bo pomagalo, da živite čim bolj skladno s svojo pravo naravo in da jo tudi poosebljate – ne glede na vaš pogled na svet – ter s pomočjo večjega zavedanja, sodelovanja in integritete rešujete osebna, lokalna in svetovna vprašanja.

 

Knjiga je namenjena vsem, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z našim planetom, vsem, ki imajo dovolj! Vsem, ki verjamejo, da se stvari lahko spremenijo in da se tudi bodo. In hkrati vsem, ki se zavedajo, da je zdaj mogoče zadnji čas, da spremenimo stvari na boljše.

 

Knjigo lahko prelistate tudi na spletni strani Spletne knjigarne Cangura.com:

https://www.cangura.com/knjigarna/duhovnost/samopoznavanje/knjiga-leta-2012-duhovni-nauki-avatarja-starodavne-modrosti-za-sodobni-svet.php?referer=search&referer_page=&title=avatar&sortby=position&sortorder=DESC

Založba in spletna knjigarna Cangura.com (www.cangura.com) v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja 1 primerek knjige Duhovni nauki Avatarja – Starodavne modrosti za sodobni svet. Spletna knjigarna Cangura bo v sodelovanju z Ventilatorjem besed naključno izbrala enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelila knjigo.

Nagradno vprašanje se glasi:

Kako starodavne indijske vede opisujejo Avatarja?

Odgovor se nahaja na spletni strani Spletne knjigarne Cangura.com.

Svoj odgovor oddajte najkasneje do torka, 10. aprila, do 17.00 v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenec se bo v dogovoru s Spletno knjigarno Cangura.com dogovoril za prevzem nagrade.

Vabljeni k sodelovanju!